Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

10 aliments bàsics per lluir una melena sana per dins i per fora

Tots volem tenir un cabell sa, brillant i preciós. Seguir una dieta equilibrada és clau, asseguren els especialistes

10 aliments bàsics per lluir una melena sana per dins i per fora
  • María Baras, de Salón Cheska: «La majoria de gent no tria bé ni el xampú ni el condicionador»

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Assegura María Baras, la perruquera de les ‘celebrities’ i dels actors de les sèries espanyoles, que «tots volem tenir un cabell sa, brillant i preciós perquè sabem que és important, que acompanya i adorna», que «està clar que hi ha mil coses més importants en la vida, però aquest detall ens fa sentir-nos més segurs quan ens mirem al mirall». L’estilista de Pantene, que es coneix fil per randa els remolins de Paula Echevarría, Marta Hazas, Mario Vaquerizo y Ángela Molina, la capitana del famós Salón Cheska, a Madrid, també defensa que «la salut del nostre cabell té la seva base en l’alimentació».

A moltes de les seves clientes els ha suggerit revisar els seus hàbits alimentaris a causa de la debilitat i la falta de brillantor de la seva melena. És més, fins i tot els ha aconsellat fer-se una analítica per comprovar els seus nivells de ferro, zinc, magnesi... Només tocar-los el cabell, s’adona si han començat una dieta sense supervisió. Aquest és el seu nivell de control capil·lar. Per això també sap que és «d’una dieta equilibrada d’on venen els nutrients que componen el cabell».

Cures després de l’estiu

Després de l’estiu el cabell necessita un extra de cures per recuperar-se dels danys ocasionats pels rajos del sol, l’aigua del mar, el clor de les piscines i altres factors que fan que la melena es debiliti. Tallar les puntes, utilitzar productes que hidratin el cuir cabellut i reduir l’ús de l’assecador i les planxes són alguns dels consells més habituals.

Les vitamines que beneficien la salut del cabell solen coincidir amb les que són bones per a l’organisme en general. «Per tenir un cabell fort, sa i brillant cal seguir una dieta equilibrada rica en vitamines A, B, C, D i E i minerals com el zinc i el ferro», corroboren també experts de la marca de xampú sec Batiste.

Aquests són els 10 aliments imprescindibles per presumir d’un cabell d’escàndol:

AIGUA

La falta d’hidratació és una de les principals causes de la ruptura i caiguda del cabell. María Baras aconsella beure entre 8 i 10 gots al dia. A més, activa el sistema circulatori i nodreix els fol·licles pilosos perquè el cabell creixi fort i brillant des de l’arrel fins a les puntes. En canvi, si el rentem massa sovint es pot rovellar la fibra capil·lar.

FRUITA RICA EN VITAMINA C

Taronges, mandarines i llimones són les clàssiques, però també el meló, la pinya, el kiwi, els fruits del bosc i les maduixes. La vitamina C és bàsica per a la producció de col·lagen, que és un dels responsables d’una pell llisa, sana i elàstica i també del creixement del cabell. A més, enforteix els fol·licles del cabell i ajuda en l’absorció del ferro.

FRUITA SECA I LLAVORS

Nous, anacards, pipes de carbassa, ametlles i cacauets, llavors de gira-sol, de sèsam o de lli... Concentren grans quantitats de vitamina E i biotina, que incentiven el creixement capil·lar i milloren l’elastina, una proteïna que manté el cabell flexible i evita que es trenqui. A més, són un ‘snack’ perfecte entre hores o per portar al bolso.

ALVOCAT

És l’aliment de moda, però és que, a més, reuneix un munt de propietats molt beneficioses per al cabell. És una font de greixos saludables (el 77%) i vitamines (A, B5 i B6, C, E i K), així com àcid fòlic i potassi. Vaja, un còctel de nutrients ideal per restaurar el cabell fet malbé, suavitzar-lo, enfortir-lo i fer que creixi més ràpid i saludable. A més, en redueix l’encrespament i en potencia la densitat. ¿Qui dona més?

 

ESPINACS

Espinacs i totes les verdures de fulla verda. Són un dels superaliments del segle XXI perquè són ric en vitamina A. Eviten el bloqueig de les glàndules sebàcies perquè lubrifiquen el fol·licle pilós. També contenen una gran varietat de nutrients (àcid fòlic, ferro, vitamina C, betacarotè...) que augmenten la seva capacitat de renovació i de creixement.

LLEGUMS

Els llegums tenen una gran aportació de vitamines del grup B i ferro, a més de zinc, biotina i àcid fòlic, tots clau per donar fortalesa i brillantor al cabell. A més d’oxigenar la pell i el cuir cabellut, prevenen la caiguda del cabell. I el millor de tot és que són molt econòmiques i versàtils a l’hora de cuinar, de manera que es pot experimentar a l’hora de preparar guisats o amanides.

OU

És un dels aliments més rics en vitamina B12 i és proteïna en estat pur, de manera que manté fort el fol·licle pilós i ajuda que no es trenqui. L’ou també té un alt contingut de biotina. Coneguda com la vitamina de la pell, el cabell i les ungles, millora la salut de les arrels del cabell i els aporta fortalesa. Aquesta vitamina també és present en altres aliments, com la carn, el peix, les maduixes i el plàtan. L’ou també s’utilitza en cataplasmes tòpics aportant un extra de brillantor i hidratació al cabell.

 

BRÒCOLI

Les crucíferes en general (bròcoli, cols, coliflor...) són font de betacarotens i vitamina C, indispensables per produir el col·lagen que necessita el nostre organisme. Com que té un alt contingut en vitamina A i sofre, el bròcoli també afavoreix l’oxigenació cel·lular en el fol·licle del cabell i evita el debilitament del cabell.

LACTIS

Els lactis són rics en calci, un mineral vital per al creixement del cabell, i histidina, un aminoàcid que ajuda a mantenir la salut capil·lar i que el protegeix de possibles afeccions, com la caspa. La perruquera María Baras, per exemple, tria sobretot el iogurt grec, perquè «és una font increïble de vitamina B i activa el flux de la sang. Però si algú té alguna intolerància a aquestd productes, pot substituir-los per altres aliments, com peix blau, llavors, fruita seca i fruites com el kiwi i la figa.

 

MARISC

Tan bo per al paladar com per a la melena. El seu alt contingut en vitamina B12 prevé la sequedat i la caiguda del cabell, i els minerals que conté (coure, seleni, zinc...) estimulen el seu creixement i participen en la producció natural de queratina.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim crit al carrer i a les xarxes socials i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.

 

 

 

Notícies relacionades