Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Bego, ‘La Ordenatriz’: «La laca també val per treure les taques de tint i els frecs del cotxe»

L’experta organitzadora recopila els seus «petits trucs per solucionar grans desastres» en el seu primer llibre

Bego, ‘La Ordenatriz’: «La laca també val per treure les taques de tint i els frecs del cotxe»

CARLOS RUIZ

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En els últims anys Instagram ha vist florir tota una collita de noves ’influencers’ de l’ordre i neteja. Seguidores de la famosa guru nipona Marie Kondo, s’han especialitzat en diferents vetes i audiències, i han trobat una bona massa de fidels seguidors. En aquest Club d’Estil hem parlat amb la pionera a Espanya, Alicia Iglesias, que ens va donar les claus sobre com podem fer fàcil (i fins i tot divertit) el canvi d’armari; i amb la ‘coach’ Mar Ferrer, experta en calaixos ‘flow’ i a aconseguir que els nens ordenin la seva habitació.

Begoña Pérez (Madrid, 1974) és una altra de les expertes amb més èxit a la xarxa, on se la coneix més pel seu nom artístic, Bego, La Ordenatriz, i perquè presumeix de «vendre un ordre realista, no gaire perfecte», assegura.

És mare de set fills i fins fa dos anys mai hauria imaginat que es faria tan famosa amb els seus trucs de neteja. I molt menys que li trucarien de Planeta per recollir-los en un llibre, ‘Limpieza, orden y felicidad’, que acaba d’arribar a les llibreries. Un manual amb què «no hi haurà batalla casolana que se’t resisteixi», promet a la solapa. Això, i lluitar pel medi ambient, ja que per a l’’Ordenatriz’ «el més ecològic és salvar la peça o l’objecte que estem netejant», defensa.

Salvar de les escombraries

Moltes de les més de mig milió de persones que la segueixen en xarxes socials reconeixen que han aconseguit «salvar» coses que estaven destinades a acabar a les escombraries. Amb els seus «petits trucs per solucionar grans desastres» han pogut treure les taques de gel hidroalcohòlic d’un bolso, han donat de si aquelles sabates de pell que ens feien mal, han acabat amb les esgarrapades de la carrosseria del cotxe o li han dit adeu a la floridura de la rentadora.

Abans de la seva etapa d’‘influencer’ treballava amb el seu marit en el seu propi estudi d’arquitectura i interiorisme, i s’ocupava de la seva gran família. Però la mort del seu pare la va deixar «desorientada» i «perduda». «En un estat d’apatia que va començar a reflectir-se en el meu entorn», explica. Fins que va tornar a topar amb la ‘bíblia’ de Kondo, i ho va veure clar: «Això és el que vull. Jo també puc aprendre a organitzar i ordenar. M’ajudaré a mi mateixa i els altres», recorda.

Va passar la sotragada i es va fer organitzadora professional. «Vaig obrir el compte a Instagram el març del 2019. Però va arribar la pandèmia i ja no podia anar a les cases. De sobte tots vam començar a tenyir-nos a casa i a desinfectar amb lleixiu, i a tacar-nos amb aquests productes. I així vaig començar a posar en pràctica trucs amb productes de tota la vida, el vinagre, el bicarbonat... I a explicar com s’han d’utilitzar perquè funcionin de veritat», explica.

Va ser un èxit i li van ploure les consultes: «Vaig passar de 3.000 seguidors a més de mig milió».

Solució per a gairebé tot

Alguns greuges, avisa, són irreparables, com els destenyits amb lleixiu i les transferències de color en un teixit de pell sintètica. Per a tota la resta, ‘La Ordenatriz’ hi té algun remei. Per a això, recomana tenir el següent ’kit’ de ‘Màgia Borras’: vinagre, bicarbonat, unes bones baietes de microfibra, percarbonat sòdic i laca, l’aliat multiusos.


Aquí hi ha tres dels seus trucs:

✅El miracle de la laca

Bego recorda que una perruquera li va dir com es poden treure les taques de tint amb aquest esprai per donar volum als cabells. Ho va provar i, ¡miracle!, funciona. La laca dels cabells és un «meravellós desincrustant d’acció ràpida que funciona en la majoria de les superfícies». «Per a destenyits hi havia el vell truc del llorer, però la laca el supera. Es posa a la peça i es fica a rentar immediatament, i amb un got de vinagre», diu. «També serveix per treure la goma d’enganxar de les superfícies i fins i tot acaba amb els frecs de la pintura del cotxe», observa amb orgull. L’única precaució que s’ha de tenir és que, al ser un producte molt agressiu, pot fer malbé els materials sinó s’esbandeix de manera adequada.

✅Pólvores de talc (banyadors com nous)

«La capacitat absorbent de les pólvores de talc és una d’aquestes coses que no et creus fins que no la veus en directe», assegura Begoña. A més de servir per treure la sorra de la platja que es queda incrustada als banyadors, amb aquest producte es pot eliminar tota mena de taques de greix, tant recents com antigues, i a la pràctica totalitat dels teixits i les superfícies poroses o delicades. L’únic defecte és que, en general, es necessiten hores i de vegades dies perquè sigui eficaç.

✅Goma d'esborrar màgica (per blanquejar)

Notícies relacionades

Aquest producte barat i fàcil de trobar en supermercats és una espuma de melamina que, al mullar-la, té una interessant capacitat abrasiva, que unifica el to de superfícies dures per fer desaparèixer tota mena de marques i ratllades. Ideal per a parets pintades amb pintura plàstica, vidre, rajoles, electrodomèstics metàl·lics i PVC.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim crit al carrer i a les xarxes socials i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.