En comunitat

Veïns de l’Eixample denuncien un centre de massatges amb «final feliç»

Un lector afirma que a la planta principal del seu edifici es porten a terme trobades de caràcter sexual i demana la intervenció de l’Ajuntament, que ja investiga el cas. Els propietaris del negoci neguen rotundament les acusacions.

Veïns de l’Eixample denuncien un centre de massatges amb «final feliç»

Jordi Otix

4
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

R. G. té molt mala sort amb els pisos. Les seves dues últimes experiències, com a mínim, han sigut un desastre. Explica que va sortir cames ajudeu-me d’un enorme bloc de l’avinguda de Diagonal pel pis turístic il·legal que tenia just a sota i va acabar fa un any en una finca d’estil modernista del carrer Aragó molt més familiar però amb un «centre de massatges eròtics» que genera, segons diu, més molèsties. 

En una carta enviada a la secció Entre Tots aquest lector, de 46 anys, assegura que la sensació d’inseguretat, les destrosses a les zones comunes i la brutícia s’han convertit en el dia a dia de la seva escala, una cosa que no entrava en els seus plans quan va decidir traslladar-se a la zona noble de l’Eixample, a quatre passos del passeig de Gràcia i les seves botigues de luxe. «Ens trobem clínexs a terra, burilles a les bústies i ampolletes a l’escala, i l’administrador de la finca no hi fa res», assegura aquest lector, que lamenta com «els pisos d’alts bressols s’han convertit en pisos de baixos llits». I és que els veïns d’aquest bloc situat al 227 d’aquest carrer de l’Eixample, no només R.G., estan convençuts que el principal acull trobades de caràcter sexual i així ho han denunciat a la Guàrdia Urbana.

Una altra veïna, M.R., que fa 16 anys que viu en aquesta finca, explica a aquest diari que és obvi que els responsables del centre Exhala ofereixen alguna cosa més que els tractaments d’estètica per als quals tenen llicència, o els massatges que a la web anuncien que tindran «final feliç», i sospita que també es lloguen habitacions per hores, extrems que han denunciat telemàticament a l’Ajuntament sense poder aportar-ne cap prova. «Tenen un contracte de local i suposadament el seu horari és fins a les deu de la nit, però se senten gemecs a altes hores, amb la llum sempre encesa», assegura la veïna, mare de dos joves. «El que porto pitjor és que sempre s’espatlla la porta de l’entrada amb tant de client i trobar-me contínuament amb gent estranya al replà», afegeix.

Els veïns es van queixar en un primer moment a l’administrador, en repetides ocasions, i al comprovar que aquest els renovava el contracte van optar per denunciar i compartir el seu recel. Per a ells, el veritable final feliç només arribarà amb la rescissió del contracte de lloguer al centre de massatges.

Massatges tàntrics

Aquest diari s’ha posat en contacte amb el gerent del centre de massatges eròtics, que assegura tenir llicència per fer massatges eròtics, però que mai ofereixen sexe. «Si ve una parella a rebre un massatge tàntric en una de les nostres sales i al final decideixen tenir sexe... Allà no m’hi puc posar», assegura el responsable del centre, que anuncia mesures legals contra aquells que difamin la seva empresa. 

A la pàgina web detallen que «utilitzen una gran varietat de tècniques i fins i tot el seu propi cos» per aconseguir «un estat d’estimulació física i mental» impossible d’arribar «amb cap altre mètode». Els preus oscil·len entre 140 i 580 euros i, aclareixen, «no s’ofereix sexe». Les i els massatgistes del local que apareixen a la web apareixen abillats amb llenceria suggerent i la seva presentació avança que «saben com activar agradablement» la «multitud de zones erògenes» del cos humà en les diverses especialitats de massatge «eròtic», «tàntric», «gai/lèsbic», «prostàtic» o «nuru». Respecte als horaris, el gerent d’Exhala assegura que mai agafa cites per a massatges passades les deu de la nit, però que alguns clients poden entrar cap a aquella hora i sortir més tard. 

L’establiment de la discòrdia té, tanmateix, bona reputació a internet, on es poden llegir comentaris de persones molt satisfetes amb la feina realitzada pels seus massatgistes: «Bon lloc per desconnectar. Una mica car, però va valer la pena. Me’n vaig anar d’allà content», va deixar escrit un usuari satisfet. «Un bon lloc per provar una cosa nova. Em sembla una mica car, però el servei ho compensa», va comentar un altre.

Convivència trencada

Es respira molta tensió a l’interior d’aquesta petita finca sense ascensor de l’Eixample. Veïns de l’escala lamenten que aquest centre de massatges eròtics pugui estar presumptament portant a terme activitats que no tenen res a veure amb la seva llicència amb total impunitat. Els propietaris del centre de massatge, per la seva banda, els acusen de racistes, de trencar-los la bústia i d’haver posat en marxa una campanya per enfonsar el seu negoci. Denuncien, així mateix, que els seus veïns truquen a la policia quan porten a terme qualsevol tipus d’obra –l’última va ser la instal·lació d’un aire condicionat–. Se senten perseguits. Amb tot, des del Districte confirmen a EL PERIÓDICO que consta una denúncia i comprovació per part de la Guàrdia Urbana d’unes obres per fer canvis en la distribució de la vivenda per a les quals no havien demanat llicència. Es tracta d’una infracció lleu que hauran de legalitzar, apunten des del consistori.

Notícies relacionades

Respecte a la llicència, les mateixes fonts municipals expliquen a aquest diari que els consta un permís de saló de bellesa a la planta principal de l’edifici, admès amb data 26 de novembre de 2021, que habilita per desenvolupar una activitat comercial de serveis a les persones relacionades amb la seva imatge. Aquesta llicència, remarquen, no els permet portar a terme cap tipus de massatge. 

Queda pendent comprovar o constatar per part dels agents les activitats que no tenen res a veure amb un saló de bellesa descrites pel lector. Tant el departament de llicències com la Guàrdia Urbana, afegeixen les mateixes fonts, estan fent seguiment d’aquest cas.