Entendre + les relacions i la sexualitat

¿Com utilitzar bé un estimulador de clítoris?

SONA 2 Cruise és la joguina eròtica més venuda per XIMPLE a Espanya

SONA 2 Cruise és la joguina eròtica més venuda per XIMPLE a Espanya / LELO

4
Es llegeix en minuts
Elena Crespi Asensio
Elena Crespi Asensio

Psicòloga especialitzada en sexualitat.

ver +

¿N’has sentit parlar, veritat? Dels estimuladors de clítoris, vull dir. I estic convençuda que fins i tot te’n ve algun nom al cap. Avui et parlaré d’altres estimuladors i m’agradaria poder explicar algunes coses que poden passar quan jugues amb un estimulador.

Primer vull donar-te cinc informacions útils sobre aquestes joguines i després algunes recomanacions per variar el joc sexual amb els estimuladors.

El seu nom: moltes persones parlen de succionadors però la majoria de joguines que anomenem així en el dia d’avui no succionen sinó que estimulen a través de vibració. Per això no els dic ‘succionadors’ sinó ‘estimuladors de clítoris’.

No només són per al clítoris: en segon lloc, que s’anomenin així no significa que només es puguin utilitzar al clítoris, donen molt més joc i poden mimar altres zones sensibles del cos com, per exemple, els mugrons. ¡Atenció! Si tens els mugrons molt sensibles utilitza una vibració molt fluixeta per començar.

El llindar del plaer: a la consulta hem començat a rebre persones que ja no poden orgasmar si no és amb un estimulador de clítoris i això significa que s’han acostumat a la seva vibració i cada vegada han necessitat augmentar-ne el nivell per continuar sentint plaer i, al final, no poden orgasmar excepte amb aquest tipus de vibració. Per tant, ves amb compte i quan hi juguis durant la teva masturbació o el joc compartit amb algú, amplia el ventall de joc i no només utilitzis l’estimulador. Així el teu llindar de plaer no serà tan elevat i disfrutaràs de la diversitat. Després te n’explicaré algunes alternatives.

Teràpia sexual: no sé si sabies que les psicòlogues expertes en teràpia sexual utilitzàvem (abans que es popularitzessin) els estimuladors de clítoris (i també els succionadors) per poder ajudar les persones (amb vulva) que venen a teràpia i no han tingut mai un orgasme. És a dir, per mi primer va ser una eina terapèutica i, llavors, una eina de joc eròtic.

Marca pionera: la marca pionera i de la qual soc molt fan és Womanizer, els seus estimuladors són autèntiques joies... i poden ser un molt bon regal per a aquestes festes. Per mi hi ha dues marques que m’encanten que fan uns estimuladors que són una meravella: Womanizer i Lelo. Si alguna vegada tens l’oportunitat de provar-ne un i jugar-hi, veuràs que estan fets de materials resistents, suaus i que cuiden molt els materials i el funcionament d’aquestes joguines fantàstiques.

Orientacions

A part d’aquestes dades i curiositats, m’agradaria poder donar-te algunes orientacions per treure profit de l’estimulador de clítoris. Recorda que cada sexualitat és un món, per tant el que jo pugui recomanar no és una recepta universal que vagi bé a tothom. Utilitza aquells trucs que et puguin funcionar millor a tu. Som-hi:

Graduar-ne la força: si és de les primeres vegades que utilitzes un estimulador de clítoris no el posis al nivell màxim de vibració, perquè el clítoris sol ser una zona sensible i has de trobar quin nivell et va millor a tu i amb quin notes més plaer que amb d’altres.

Utilitza la fantasia: l’estimulació d’aquesta joguina et pot proporcionar sensacions agradables sense necessitat de fer res més, però per augmentar el plaer pots utilitzar el teu cervell eròtic i apujar el nivell d’excitació. Una de les propostes que et faré és que vegis com canvia la sensació de plaer utilitzant la vibració més suau de l’estimulador mentre augmentes el nivell de les teves fantasies sexuals i, per tant, de la teva excitació. ¡Orgasmar mentre reps una estimulació suau és una delícia!

No fer sempre el mateix: si quan tens ganes de masturbar-te o de tenir orgasmes (de forma individual, en parella o en grup) sempre obres el calaix de les joguines i et masturbes amb vibració, estàs reduint les possibilitats d’ampliar el ventall d’opcions per disfrutar del plaer. Per tant, les joguines sexuals i els estimuladors de clítoris, en concret, són una meravella, però encara en trauràs més potencial i els disfrutaràs més si diversifiques el teu plaer.

Combina: mentre estiguis utilitzant l’estimulador, combina diverses fonts de plaer, no ho deixis tot pels genitals i l’estimulador. Pots variar i tocar-te el clítoris, els llavis, el perineu amb la joguina i, a més, mimar-te amb la mà. I, a més, mentre estàs jugant amb els genitals també pots estar rebent estimulació en altres racons del cos que t’agradin: el coll, les cuixes, la panxa, l’orella, el cap... Així multipliques la sensació de plaer...

Notícies relacionades

Lubricant extra: intenta utilitzar la joguina sense lubricant en algunes ocasions i, també, prova la vibració mentre utilitzes algun lubricant a la zona que vols tocar... les sensacions es diversifiquen i canvien. ¡Això sí, assegura’t que utilitzen un lubricant amb base d’aigua per no espatllar el material de l’estimulador!

Aquí tens cinc senzills trucs que et poden ajudar a potenciar les sensacions eròtiques. Apunta’ls a la teva llista de trucs i així aniràs ampliant el ventall del plaer.

Temes:

Sexe