Dijous, dia 28
La neurocientífica Sonia Villapol dialoga en directe a EL PERIÓDICO sobre la Covid persistent
• La investigadora, autora d’un dels estudis més exhaustius sobre els efectes permanents del coronavirus, parlarà en directe a les xarxes socials d’EL PERIÓDICO.
• La psicòloga contestarà a preguntes dels lectors sobre els fets confirmats i els interrogants oberts sobre la Covid persistent.
• La seva intervenció és la tercera de les Converses de Salut de la Xarxa de Científiques Comunicadores d’EL PERIÓDICO i la Fundació Doctor Antoni Esteve.

Hi ha una pandèmia que no cessarà quan les vacunes i l’evolució del virus permetin certa tornada a la normalitat: es tracta de la Covid persistent. Allò que en les primeres onades del coronavirus semblava una anècdota marginal, es reconeix cada vegada més com un tret característic de la malaltia: deixar empremta permanent en una part de les persones infectades.
Els lectors d’EL PERIÓDICO tindran l’oportunitat de preguntar sobre aquests i altres temes a Sonia Villapol, investigadora espanyola que treballa al Methodist Hospital Research Institute de Houston (Texas) i coautora d’una anàlisi de gairebé 20.000 articles sobre els efectes a llarg termini de la Covid.
La conversa tindrà la forma d’un vídeo en directe pels canals de Youtube i Facebook d’EL PERIÓDICO, el dijous 28 de juliol a les 18.00 hores. Els qui tinguin preguntes per a ella poden enviar-les des d’ara mateix a entretodos@elperiodico.com o intervenir durant l’acte per mitjà del canal de comentaris de les xarxes socials d’EL PERIÓDICO.
Converses de Salut
Notícies relacionadesLa seva intervenció és la tercera d’una sèrie de Converses de Salut promogudes per EL PERIÓDICO i avalades per la Fundació Doctor Antoni Esteve, en el marc de la Xarxa de Científiques Comunicadores, una iniciativa per amplificar la veu de les investigadores en el debat públic.
La sèrie de Converses de Salut va començar l’estiu passat amb les intervencions de l’epidemiòloga Zulma Cucunubá i la psicòloga Ximena Goldberg.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)