Moda hivern 2020 2021: Últimes tendències per a l’home

  • <a href=«https://www.elperiodico.com/es/entre-todos/20201225/moda-invierno-2020-2021-tendencias-hombre-11405697 «>Moda hivern 2020 2021: últimes tendències per a la dona</a>

Model on the runway at the James Long Fashion Forward Men s Autumn Winter fashion show during London Fashion Week  London 20 February 2012 (Photo by Paul Cunningham Corbis via Getty Images)

Model on the runway at the James Long Fashion Forward Men s Autumn Winter fashion show during London Fashion Week London 20 February 2012 (Photo by Paul Cunningham Corbis via Getty Images) / Paul Cunningham - Corbis

7
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Entre totes les peces, tendències, textures, teixits i colors que van pujar a les principals bíblies de la moda el febrer passat (Milà, Londres, Nova York i París), us en seleccionem 10 amb les quals segur que anireu a la moda i triomfareu. Si encara no ho heu fet, ja podeu deixar un lloc a l’armari per als abrics i plumífers XL, els bolsos, les peces utilitàries amb butxaques a tot arreu, i al nou vestit sastre que substitueix el clàssic, negre, gris i blau, el dolç to xocolata i cacauet. Els que no llencen res estan de sort, ja que torna l’estil dels 70 amb clàssics com les jaquetes amb pell de xaiet.

’Denim’, molt ‘denim’

Tot i que fa diverses temporades que està amb nosaltres , vestir ‘denim’ de cap a peus continua estant de plena actualitat. Pantalons més caçadora o pantalons més camisa, cadascú decideix. Valen tots els colors de texà, des dels rentats amb àcid fins als crus, i el negre. L’obsessió per aquesta peça inventada a finals del segle XIX pel senyor Levi’s és tal que fins i tot vestir-la de dalt a baix i de dins a fora ens pot semblar una combinació sensacional. És un dels uniformes urbans més atemporals, fins i tot en les seves versions més excèntriques, com els vestits d’americana i pantalons en texà o els models ‘oversize’.

Esperit moter.

El cuir és un dels materials tendència de la temporada, i l’esperit moter és un dels seus grans aliats que sembla no passar mai de moda. Des de la jupa original de cuir creada pels germans Schott el 1928, moltes han sigut les seves interpretacions, convertint aquesta peça en fetitxe de l’asfalt, platós i de molts vestidors. La nova era Matrix aposta pel cuir o la pell sintètica no només en caçadores (un bàsic del fons d’armari), també en pantalons, camises, monos i gavardines. A més del clàssic negre, algunes marques s’atreveixen amb altres colors, com el blanc, el vermell i el blau.

Plomes i més plomes

Els abrics gegants han assaltat els carrers tot i que no siguin una pista d’esquí ni visquem a prop del Pol Nord. A la ciutat també fa fred a l’hivern i els abrics embuatats són una peça ideal i molt de moda. No només combinen amb roba esportiva, també són un perfecte aliat dels vestits més convencionals, als quals els donarà un toc més ‘cool’. Malgrat que el seu llarg més comú és lleugerament per sota del maluc, dissenyadors com el belga Dries Van Noten s’atreveixen amb extensions i proporcions més grans.

Vuit i punt

Els jerseis de vuits són una de les peces d’inspiració marinera que no pot faltar mai a l’armari d’un home. A més, aquest hivern està ‘superdemoda’. El més comú és en color cru o ivori, si bé a les passarel·les algunes marques han apostat per altres colors menys convencionals (blaus, maragdes, mantegues) i talles noves i maximilistes. És el perfecte acompanyant d’uns pantalons de vestit, ‘xinos’ i fins i tot casa bé amb el cuir. Dior, Münn o Neil Barrett van ser algunes de les firmes que els van pujar a la passarel·la el febrer passat.

Pantalons ‘cargo’.

En la nova era dels pantalons ‘cargo’ les butxaques de pedaç funcionals es desplacen al capdavant. Aquest tipus de peça s’emmarca en una tendència que està enganxant fort aquesta temporada: les peces multifuncionals o utilitàries. En realitat, es tracta d’una derivada dels uniformes de treball i d’estètica militar, que compten amb peces amb multibutxaques (en abrics, armilles i pantalons) i teixits tècnics, que serveixen per alleugerir les peces malgrat el volum que confereixen les butxaques. Necessitem que la nostra vestimenta ens sumi i ens ajudi amb el nostre frenètic ritme de vida, i aquest tipus de peces són tot avantatges. Per portar aquestes peces amb nota, opteu per combinar-les en el mateix to, una altra de les claus estètiques d’aquesta temporada.

Sabor xocolota

El color estrella d’aquest hivern és el marró, concretament tota la gamma de xocolates. Sobretot per a tots aquells que utilitzen el vestit jaqueta, ja que aquest és el to estrella. I és que, després de quatre temporades regnant el negre, ara és el moment d’aquest to molt més càlid. Sí, en vestimenta d’oficina hi ha vida més enllà del negre, el blau marí i el gris. Un dels seus més fidels defensors és l’actor Matt Bomer (‘American Horror Story’, ‘The Sinner’ o ‘Els nois de la banda’), al qui se l’ha vist acudir a entrevistes de la tele vestit com un pur dolç de xarop amb un impecable Ralph Lauren que ha rematat amb un jersei de coll girat color cacauet en la mateixa tonalitat cromàtica que el dues-peces.


No sense el meu bolso

No hi ha mitges tintes pel que fa a bolsos d’home. Aquest hivern es porten o molt petits o els grossots, tipus ‘shopper’. A les passarel·les de Milà, Londres i Nova York les firmes més luxoses van proclamar que el bolso ha deixat de ser un complement exclusivament femení, enderrocant així estereotips de gènere i obsequiant els amants de la moda amb una de les peces artesanals més boniques per transportar objectes més enllà de les butxaques de les seves caçadores i pantalons. Aquest hivern hi ha opcions XS, tant de mà com de bandolera, però també són tendències els bolsos grans tipus de viatge.


Gavardines XL.

Un home elegant té en el seu fons d’armari una gavardina. Aquest tardor-hivern torna com una de les peces de temporada, en el seu format original, com la del detectiu Colombo, i en la seva versió més ‘cool’, extragran, caient fins a la canyella. Per descomptat, la seva versió ‘camel’ és la que més veurem als carrers, si bé també es pot optar per les variacions en negre o l’ant daurat, en clau ‘distingida’. La gavardina del 2020 és folgada, sense estretors, per portar sota amb comoditat el ‘look’ que s’elegeixi. La botonadura creuada o senzilla, com la que li agradava al famós policia, va a gust del consumidor. En color beix l’han pujat a la passarel·la Alexander McQueen, Issey Miyake o Etro; amb quadros, Burberry, i en negre, firmes com Valentino o Duarte.



Torna el càrdigan

Les típiques jaquetes de punt que de vegades s’associen als avis van ser una de les propostes estrella sobre la passarel·la l’hivern passat, quan es van anunciar les claus per a aquesta temporada. Els models que arriben ara són mida ‘oversize’, molt còmodes i calentons, amb estampats creatius o de ratlles (per no sentir que es porta un avorrit suèter de botons). És una peça que tant serveix per completar un look informal com per donar-li molt rotllo a un ‘outfit’ de diumenge. A més, combina amb tot, des d’uns còmodes texans blaus fins a uns pantalons ‘xinos’ o de pana. El toc de nota, combinar-lo amb una gorra tipus ‘duckbill’, com les que portaven els germans de la banda Peaky Blinders.

Llana.

El xaiet i l’acabat de llana torna a assaltar els colls i els abrics d’aquesta temporada. Uns dels abrics més aplaudits a Milà van ser els d’inspiració de ‘Joc de trons’ i els ‘Guardians de la Nit’ que van presentar a la seva col·lecció de tardor-hivern Dolce & Gabbana. I és que aquesta tendència ve acompanyada d’una altra de també present aquesta temporada, el ‘revival’ de tota la moda dels 70. Icones com Ryan O’Neil i Robert Redford van posar de moda aquesta pell girada, que ara torna amb força en jaquetons, jupes, trenques i abrics llargs. I sobretot en les caçadores texanes (molt presents en els instituts dels 90).



Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

En el Club d’Estil de EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda, la bellesa, la decoració i els regals. Aquí us explicarem les últimes tendències que més es porten al carrer i a les xarxes socials, i us donarem trucs perquè no se us escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos, explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres pròpies experiències.