CLUB D’ESTIL DE EL PERIÓDICO

Com fer-te a casa els ‘baby hairs’, el pentinat d’aquest Nadal

  • De les passarel·les de Nova York al teu saló, us expliquem pas a pas com lluir el ‘look’ d’aquestes festes

babyhairs

babyhairs

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Què tenen en comú actrius com Zendaya Zoe Kravitz, cantants com Jennifer LopezRihannaAlicia KeysKaty PerryRosalía o celebritats com Kylie Jenner? Doncs que a més de ser milionàries en fortuna i en fans a Instagram, totes han sucumbit als ‘baby hairs’ o ‘flyaways’ (‘cabells de nadó’ o ‘iaiets’), l’art de pentinar aquests petits i fins cabells que neixen en el contorn del rostre i el clatell i que acostumen a ser difícils de domar. Però si se’ls aconsegueix dominar, i se’ls sap donar forma, són una de les tendències més ‘in’ en perruqueria, i l’última que ha triomfat en la New York Fashion Week tardor/hivern. Per això, tot i que aquest sigui un Nadal diferent, aquest és el ‘look’ capil·lar cridat a triomfar

La germana de KylieKim Kardashian, ha admès que de l’única operació de la que es penedeix és la d’haver-se erradicat amb làser aquests cabells rebels.

L’origen

La ‘socialité’ ja no se’ls pot pentinar com des de fa molts anys van començar a fer-ho les dones afroamericanes i les d’ascendència hispana als Estats Units, pioneres en la tècnica de fixar-los al rostre i fins i tot de batejar-los com avui dia se’ls coneix. Quan el pentinat que primer van adoptar les noies de barri va passar a les passarel·les i al món de l’espectacle, es va obrir el consegüent debat sobre l’apropiació cultural per part de la indústria, un clàssic habitual al món de la moda.  

Amb el temps es van llimar asprors i el pentinat ha servit d’inspiració arreu del món i ha evolucionat fins a nivells molt artístics i elaborats, com els que es veuen a les passarel·les i als quals se’ls denomina ‘arty’, i que fins i tot arriben a ser un dels elements més cridaners d’un ‘look’. 

Com va fer abans Riccardo Tisci, per a Givenchy el 2015 i per a Burberry, l’any passat, el director artístic de la marca de ‘styling’ Moroccanoil, Kevin Hughes, va mostrar en la desfilada de The Blonds a Nova York aquests pentinats «que irradien opulència i abundància» i que va rematar amb diferents textures: plomes, vidres, pell de serp, cadenes...

L’expert ofereix una guia per elaborar un pentinat amb ‘baby hairs’ per lluir aquestes festes. Això sí, el més important abans és fer bé la divisió al separar-los perquè no quedin uns flocs més espessos que d’altres. S’aconsella que siguin poc gruixuts, perquè així és més fàcil treballar-los. 

Una model lluu un recollit amb cua baixa i ‘baby hairs’. / MOROCCANOIL / CAROLINE FISS

Amb cua baixa: pas a pas

1. Sobre els cabells humit poseu la quantitat equivalent a una moneda d’oli per als cabells. Ajudarà a treballar millor la melena, nodrir-la i donar-li més brillantor a l’acabat.

2. Assequeu la melena amb assecador donant-li forma amb un raspall rodó. Millor si és ceràmic.

3. Feu una partició lateral o central i polvoritzeu amb esprai protector abans de passar la planxa pels cabells.

Notícies relacionades

4. Recolliu tot el cabell a una cua baixa.

5. Finalment, utilitzeu un gel per esculpir els ‘baby hairs’ al llarg del naixement dels cabells. S’han de pentinar bé perquè es vegin el més separats possible, fixant a poc a poc i fins i tot es poden enrotllar als nostres dits per aconseguir la forma que volem. Finalment, segelleu la creació amb un fixador fort.

Tres trucs infal·libles

DELIMITAR

És important delimitar la zona on neixen els ‘baby hairs’. Humitegeu la zona dels cabells del front i raspalleu cap al rostre aquests cabells curts, separant-los de la resta de la melena. Feu el recollit desitjat i una vegada aconseguit, comenceu a treballar la zona dels ‘baby hairs’.

RASPALL DE DENTS

Fins i tot els professionals recorren al truc del raspall de dents. Només fa falta una petita quantitat de fixador en un raspall net i petit, de dents o un de celles, i pentinar els cabells en la direcció desitjada. 

LACA O GEL

%scoreboardHtml%

Arbitro: ,.

Tarjetas:

%

Campo: ()