Moda hivern 2020 2021: Últimes tendències per a la dona

  • <a href=«https://www.elperiodico.com/es/entre-todos/20201225/moda-invierno-2020-2021-tendencias-hombre-11405819  »>Moda invierno 2020-2021: Últimes tendències per a l’home</a>

PARIS  FRANCE - FEBRUARY 27  (EDITORIAL USE ONLY) Kaia Gerber walks the runway during the Chloe show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall Winter 2020 2021 on February 27  2020 in Paris  France  (Photo by Pascal Le Segretain Getty Images)

PARIS FRANCE - FEBRUARY 27 (EDITORIAL USE ONLY) Kaia Gerber walks the runway during the Chloe show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall Winter 2020 2021 on February 27 2020 in Paris France (Photo by Pascal Le Segretain Getty Images)

7
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els estilismes que aquesta tardor-hivern 2020-2021 veiem als carrers i els que més ‘likes’ es guanyen a Instagram es van forjar a les passarel·les més importants celebrades el febrer passat. París, Londres, Nova York i Milà van dictar sentència, i els principals noms de la indústria van beneir les propostes que aquests dies triomfaran al carrer. Si voleu anar a l’última quant a teixits, colors, estampats i les peces fetitxe de la temporada, aquí teniu un decàleg per coronar-vos com una ‘influencer’: molt d’efecte cuir, brillantor metàl·lica en plata, plomissols XL, sobrecamises de quadros, bruses romàntiques i fins i tot un retrobament triomfal amb el xandall.

Efecte pell.

Aquest ‘look’ ja va arrasar l’any passat i es manté molt viu també aquest hivern. El cuir i totes les peces d’efecte pell són una opció guanyadora per a totes les ocasions especials, parauleta de Fendi. És ideal per acudir a qualsevol esdeveniment o disfrutar d’un pla diferent. Quant a les tonalitats, l’opció guanyadora és el negre, però també val qualsevol tonalitat discreta, com els tons terra, verds maragda o els granats. Es porta tant en abrics, pantalons, faldilles, americanes i, per descomptat, tot alhora, en ‘total look’. Un consell, aprofiteu les rebaixes per aconseguir una peça de cuir, per exemple, un abric en aquest material.

Brillantor metal·litzada

Amb permís del daurat, la gran tendència dels metal·litzats és el color plata. Per aquesta tonalitat festiva, ideal per als dies de Nadal, han apostat grans firmes de la passarel·la per a aquesta temporada, i algunes de ben dispars entre si, com Givenchy, Marc Jacobs, Balenciaga, Oscar de la Renta, Paco Rabanne o Versace, entre d’altres. I tot i que a la passarel·la el que més es va veure van ser vestits metal·litzats, al carrer proliferen els pantalons en aquests tons. Són la compra de la temporada. ¿Per què? Per la seva gran versatilitat a l’hora de combinar-los amb altres peces del nostre armari. Es porten en ‘total look’, i amb peces ‘exteriors’: plomes, caçadores, abrics i botins. Aquest to s’avé molt amb els neutres, els blancs i els negres. Una discreta gosadia que us podeu permetre (i a Zara disposen de diversos exemples).


Faldilles midi.

El llarg ‘midi’ és una de les opcions més còmodes i, a més, de les que millor queden. És el llarg que cau a meitat de la cama, entre el genoll i el turmell. La mida perfecta per enaltir la silueta femenina. Aquestes faldilles són ideals per combinar amb els nostres jerseis favorits. Podem escollir entre diferents modalitats: frunzides, prisades (també supertendència), amb llaçada o nus, en pell sintètica o la infal·lible texana. Les que saben de ‘street-style’ les combinen amb botes, botins i sabatilles esportives. Per presumir de cames els dies menys gèlids.


 

Colls Peter Pan.

El romanticisme amb toc gòtic és un ‘must’ d’aquesta temporada que en el dia a dia es tradueix en les camises de coll Peter Pan. Els colls van començar a tenir protagonisme la temporada passada, però aquesta són un ‘look’ clau. Ens el van avançar fa uns mesos sobre la passarel·la firmes com Chanel, Gucci o Miu Miu, i ara han fet les seves propostes versió ‘low cost’ moltes de les marques de capçalera. Només cal fer un volt per Instagram per observar l’admiració pel ‘coll de nadó’ o de ‘bona nena’ de les prescriptores més famoses de moda. Des dels més senzills, els maxi a seques, fins als més barrocs, amb puntes dramàtiques i d’encaix. Per descomptat, en color blanc, i, de nota, combinats amb uns mocassins.


Oda al xandall

Els mesos de confinament d’aquest 2020 de la Covid-19 han enaltit la roba còmoda, ‘comfy’, a la categoria d’imprescindible. Aquest hivern la moda es reconcilia amb el xandall, opció guanyadora en el dia a dia, per vestir a casa, teletreballar o per baixar al carrer. Els ‘jogger’ són els nous pantalons de vestir i les dessuadores, les noves americanes. A més, si es vol, es pot prescindir de la dessuadora talla maxi i combinar amb jersei de punt, un càrdigan o un ‘crop-top’. La tendència marca portar el dues-peces en el mateix to (triomfen els terres, ‘nudes’, ivoris, maragda i negres).

Estampat salvatge.

Dissenyadors com Dolce & Gabbana, Balenciaga, Yves Saint Laurent i Roberto Cavalli i ‘influencers’ com Kim Kardashian són fans de la tendència ‘print animal’ que aquest hivern ha tornat amb força gràcies a l’èxit d’una docusèrie de Netflix, ‘Tiger King’. El de lleopard i el de zebra són els que guanyen per golejada. Per a les menys atrevides que vulguin alegrar un ‘outfit’ bàsic n’hi haurà prou amb combinar-lo amb algun complement salvatge que el faci rugir. Per exemple, n’hi ha prou amb un bolso o motxilla, calçat, cinturó o diadema. Aquest estampat també es porta en abrics, pantalons, faldilles llargues, i amb sobrecamises combinades amb uns texans.

Abrics tovets.

Superada la por de la silueta Michelin, els plumífers i abrics embuatats són els reis per afrontar els mesos de fred. Prada i Miu Miu proposaven el format americana, mentre que Alexander McQueen opta per abrics amb reminiscències d’escola. No obstant, els que aquest hivern han saltat als carrers són els que aposten per la seva versió maxi i extrallargs, tal com van avançar Alberta Ferretti i Givenchy. Quant a colors, ‘camel’, negre, gris i blanc són l’aposta segura. Els favorits de les ‘influencers’ són els de cuir o pell sintètica i els combinen amb simples jeans i ‘stilettos’ amb talonàs per estilitzar al màxim.



 

Grans baules.

Que el bolso model chain pouch (amb nansa de cadenes) sigui un dels més desitjats de la temporada no és una casualitat. Aquest hivern les baules estan de moda. Són el perfecte complement de la temporada en forma d’arracades, collarets, polseres, anells... però també com a decoració d’altres peces i accessoris. Més enllà de bolsos, adornen sabates, barrets, abrics, dessuadores, pantalons i fins i tot passadors de cabell i en forma de turmelleres de salons. La ‘maison’ Chanel el va sublimar el febrer en color daurat, sobretot. I Bottega Veneta el va incrustar en jerseis i Rokh, com a complement punk en gavardines.

Gorres de beisbol

És una de les tendències més importants d’aquest hivern. Als ‘bucket hats’ (els gorros de pescador o de pluja) els ha sortit un dur competidor. Aquest complement per excel·lència de la moda ‘grunge’ dels 90 torna amb força, i és el millor aliat de l’estilisme de cada dia. Combina pràcticament amb tot. I entre tots els colors a triar, aposteu pel blau. Queda bé amb blazers, abrics de drap o peluts. Segur que els heu vist en famoses com Emily Ratajkowski o Irina Shayk, que recorren a aquest barret esportiu per sortir de compres.




Sobrecamises de quadros i ‘oversize’

Des d’aquesta tardor segur que heu vist ‘shackets’ per tot arreu: són les sobrecamises de quadros talla ‘oversize’. El seu nom ve de la unió de ‘shirt’ i ‘jacket’ i és una de les peces més desitjades de la temporada. Permet portar tantes capes com es desitgi i no passar gens de fred. En realitat aquesta tendència va començar a gestar-se l’any passat, si bé la seva estètica es remunta als 90 i el moviment ‘grunge’. Ara, la Generació Z li ha donat el seu toc i famoses com Gigi Hadid, Kendall Jenner o Zendaya són les seves principals prescriptores, a més de les estrelles de TikTok. De tots els seus models, el més popular és el de quadros, si bé hi ha altres versions, com la de cuir o de pana. Combina a la perfecció amb uns texans i un jersei blanc. Així de fàcil.


Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

En el Club d’Estil de EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda, la bellesa, la decoració i els regals. Aquí us explicarem les últimes tendències que més es porten al carrer i a les xarxes socials, i us donarem trucs perquè no se us escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos, explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres pròpies experiències.