CLUB D’ESTIL D’EL PERIÓDICO

20 regals originals per a nens de 8 a 12 anys

  • Una selecció de propostes per continuar estimulant la curiositat, creativitat i l’esperit aventurer dels ‘nens grans’ i prepúbers
  • En aquesta etapa del creixement estan en ple desenvolupament de la seva personalitat i tenen cada vegada més independència i capacitat per organitzar el seu propi temps
20 regals originals per a nens de 8 a 12 anys
9
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cap als 9 o 10 anys els nens deixen de demanar joguines, tot i que estiguin en una edat en què haurien de continuar jugant. Als EUA anomenen aquesta etapa ‘kids getting older younger (KGOY)’. Els nens cada vegada se’ns fan grans abans. És l’estil de vida que tenim, de buscar-los ocupacions; per la qual cosa cada vegada els queda menys temps, espai i companys per a l’activitat pròpia de la infància, que és el joc. Jugar és una cosa que els experts continuen recomanant a aquesta edat i no en va és un dret reconegut per les Nacions Unides.

Us proposem aquesta selecció de 20 joguines i jocs per a ‘nens grans’, els que estan entre els 8 i els 12 anys, just en el límit amb la preadolescència. En aquesta etapa del desenvolupament es configura la seva personalitat, cada vegada tenen més independència i capacitat per organitzar el seu temps. Amb aquestes idees potenciarem la seva creativitat, concentració i imaginació.

Creativitat

En aquest apartat s’inclouen construccions avançades, ciència i tecnologia. Per potenciar la concentració, l’estimulació cognitiva i la creativitat.

Muntanya russa de K’nex


Aquesta divertida muntanya russa té més de 300 peces amb què podem construir fins a cinc metres de recorregut. A més de brillar en la foscor, inclou una bonica vagoneta que recorre la muntanya russa quan accionem el propulsor. La seva construcció ajuda a millorar les habilitats espacials com la visopercepció i visomanipulació. Fomenta l’enginy, millorant la capacitat d’abstracció i materialització d’idees mentals. Durant el muntatge, requereix pensar, reflexionar i corregir errors, afavorint amb això el funcionament executiu. Es poden fer increïbles ‘loopings’ i girs. Ideal per passar-se hores entretinguts. (A partir dels 9 anys. 36,99 euros)

RoboMaker, de Clementoni

Aquest innovador laboratori dona vida a increïbles robots intel·ligents i obre la porta a la robòtica educativa. Amb un cervell cibernètic, tres motors elèctrics, dos sensors d’infrarojos, un sensor tàctil, un altaveu i més de 250 elements intercanviables, els nens podran construir fins a cinc robots diferents. Tots poden identificar els objectes que són al seu voltant gràcies als sensors infrarojos. (A partir dels 10 anys. 49,99 euros)


Diverticefa Plus, de Cefatoys


Un complet laboratori d’experiments de dinàmica de fluids, pressió de l’aire, reaccions químiques o núvols gasosos. Tot i que està indicat perquè els puguin fer els nens sols, es recomana la supervisió d’un adult. Inclou una guia per fer pas a pas fins a 40 increïbles experiments. (A partir dels 8 anys. 29,99 euros)


Experiències

Propostes per disfrutar fora de casa, amb amics o la família, i viure junts moments nous i originals de diversió. 

The Set Lab


«El primer espai creatiu de fotografia per a usuaris de xarxes socials», s’autodefineix aquest espai on anar amb una càmera i amb els amics, pares i germans a fer-se tantes fotos d’‘influencer’ com es vulgui en els més de 20 sets o decorats (classe amb pissarra, túnel de neó, caramels gegants, jardí vertical, un os de peluix d’un metre i mig). A l’entrar et donen un pal de ‘selfie’, un trípode i fins i tot vora llum per sortir bé en totes les instantànies. Per descomptat, es requereix la mascareta, però al ser grups reduïts, en el moment de la foto es pot treure durant uns segons. (A Barcelona. Carrer General Álvarez de Castro, 6. El preu d’una hora d’estudi és, a partir dels 11 anys, 15 €, els nens, 10 €. ‘Family pack’ (2 adults + 2 nens), 40 €. Sessions de dilluns a divendres: 16.15, 17.30, 18.45 i 20.00. Sessions dissabtes, diumenges i dies festius d’obertura: 11.15, 12.30, 13.45, 15.00, 16.15, 17.30, 18.45 i 20.00)


Una exposició multisensorial diferent. Sweet Space està concebut perquè cada visitant faci un viatge a través de 10 sales temàtiques sobre el dolç en un espai únic que uneix el concepte tradicional d’art i les noves tendències digitals. Universos creats per grans artistes com Agatha Ruiz de la Prada, que presenta la seva particular i dolça versió del cel, Okuda San Miguel, que ha construït un tobogan cap a un món paral·lel, o Christian Escribà i el seu deliciós bosc de caramels. (A Madrid. Carrer Serrano, 61. De dilluns a divendres: de 15 a 21. Dissabtes i dies festius: de 12 a 22. Entrades: nens, 14 euros, adults, 18 euros)


 Escape Room ‘El laberint del temps’





La companyia Lock Clock ofereix aquest ‘escape room’ urbà a l’aire lliure, per poder disfrutar d’aquest tipus de divertiment en temps de pandèmia. El joc recorre els carrerons del barri Gòtic de Barcelona i hi han combinat la seva experiència en la creació de jocs, il·lustracions que criden l’atenció i un recorregut dissenyat amb guies turístics. Amb una durada de dues hores, permet descobrir racons de gran bellesa i places medievals plenes d’història. La missió diu: «Des de l’inici dels temps, la Fàbrica de Rellotges de Barcelona amaga un rellotge que dicta l’ordre i teixeix la història de la ciutat. Va ser així fins que al 2020 es va trencar el mecanisme central del rellotge. Us haureu d’endinsar al Laberint del Temps per descobrir com arreglar-lo i tornar el cor al seu lloc». Els menors d’11 anys poden jugar com acompanyants (gratis), amb un màxim de dos acompanyants per equip. (Entre 16 i 25 euros per persona)

Lectures

Triar un llibre adequat pot fer que el nen s’enganxi a la lectura i descobreixi tot un univers.

‘Simplemente Charli’


Amb més de 100 milions de seguidors a TikTok, la jove de 16 anys Charli D’Amelio és l’estrella d’aquesta xarxa social en què molts nois pengen les seves coreografies inspirades en ella o inventades. En el seu primer llibre explica secrets com quins són els seus plats preferits, com li agrada vestir, en què s’inspira per fer els seus balls o com es diuen els seus gossos. (A partir dels 10 anys. Montena. 16,95 euros)


‘Cuento contigo’


L’actor i director Santiago Segura i un dels referents del còmic del país, Max, s’uneixen per crear aquest relat que convida a oblidar-se dels contes d’animalets o de pirates per descobrir el món que hi ha més enllà de les pantalles dels mòbils i les teles. «De vegades ens oblidem d’aixecar la vista del nostre telèfon, tauleta o televisió... hi ha un apassionant món ple d’oportunitats allà fora. Aquest conte és la meva invitació perquè el descobriu», diu el director i protagonista de ‘Padre no hay más que uno’. (Nuevo Nueve. 16 €)

World Football Records


Imprescindible per saber-ho tot sobre l’esport rei. ‘World Football Records’ arriba a la dotzena edició. Descobreix els secrets, dades, històries i estadístiques, i no et perdis la cobertura total dels esdeveniments internacionals més importants, incloent la Copa Mundial, la Copa Mundial Femenina i ¡molts més! Les fotografies dels jugadors en plena acció i les curiositats sobre els millors equips de la història del futbol et convertiran en un expert sobre l’esport més popular del món. (A partir dels 10 anys. Montena 24,95 euros)


Habilitats

Joguines per entretenir, divertir i potenciar la perícia i destresa en diversos camps.

Aqua Ranger radiocontrol, de Xtrem Raiders


Aquest amfibi teledirigit amb un gir de 360 graus es pot pilotar per terra, aigua i neu gràcies a les seves rodes ‘off’. L’emissora i el receptor de 2.4 ghz permeten un abast de 15 metres. És ideal per jugar a l’interior i l’exterior. (A partir de 8 anys, amb supervisió. 40 euros)


¿Te suena?, d’Educa


¿Escoltes les primeres notes d’una cançó i ja saps quina és? ¿Coneixes el soroll d’un dofí? ¿La teva orella és el teu millor aliat? Si és així... ¿Te suena? està pensant per a tu. Perquè aquest joc conté preguntes sobre frases, música, pel·lícules, animals, objectes, instruments musicals, països i molt més. I totes en format de clip d’àudio. Es tracta d’afinar l’oïda. El joc, que inclou un micròfon electrònic, està pensat per a nens des dels 8 anys, però també es pot triar entre diferents nivells de dificultat. Poden participar-hi entre dos i cinc jugadors. (Educa. 39,95 euros)


The Legend of Zelda: Link’s Awakening, de Nintendo Switch


Ajuda Link a escapar d’una terra estranya. Entaula amistat amb un elenc de personatges d’allò més variat, lluita amb un munt de monstres i explora perilloses masmorres en aquesta aventura clàssica amb un nou estil artístic. Per culpa d’una terrible tempesta, Link naufraga i arriba fins a una estranya illa tropical habitada per una gent molt curiosa. (Nintendo. 45 euros)


Sagues famoses

Els personatges de diferents sèries, pel·lícules i còmics serveixen als més petits per construir els seus universos referencials. 

Trivial Pursuit de Harry Potter, de Bitesize


Més de 600 preguntes per a autèntics fans de l’aprenent de mag d’Hogwarts. Les qüestions, fascinants i desconcertants, es basen en els llibres i les pel·lícules del personatge creat per J.K. Rowling. Posa a prova el teu coneixement de les arts fosques, encanteris i pocions, objectes, persones i criatures màgiques(Bitesize. 19,99 euros)


Ninot Baby Yoda The Child Animatronic, de Hasbro i Star Wars


Figura inspirada en el petit personatge de l’exitosa sèrie de Disney Plus ‘The Mandalorian’, que s’assembla a un nadó Yoda. Es poden activar més de 25 sons i combinacions de moviments, incloent el so d’alegria, emoció, rialles, balbotejos, i moviments de les orelles, els ulls i el cap. (Hasbro. 52 euros)


Esports i activitats a l’aire lliure

Regals relacionats amb activitats físiques i jocs a l’exterior per cremar tota l’adrenalina.

Nerf Hiperfire Elite, de Hasbro


Un clàssic per als nois que disfruten amb les batalles de dards tous. Aquesta metralleta està motoritzada amb un carregador de 25 projectils i és capaç de llançar-ne cinc per segon. Té un abast de fins a 27 metres. Es pot triar entre llançar-los d’un en un o amb ràfega. (Hasbro. 56,99 euros) 


Waveboard Razor Ripstik Skateboard Pro Air Caster, de Razor

Aquest tipus de monopatí només té dues rodes i s’impulsa amb un moviment del cos i les cames, com si es tractés d’una planxa de surf. És una mica més difícil d’aprendre, però una vegada se li agafa el truc és molt divertit i espectacular. Cal portar casc i també es recomanen colzeres i genolleres. Aquest model té una superfície rugosa per a un agafador antilliscant. (58,97 euros).

fadasd

fads

fasdfadfa

dfads

fa

Notícies relacionades

dfa

dfasd

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

En el Club d’Estil de EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda, la bellesa, la decoració i els regals. Aquí us explicarem les últimes tendències que més es porten al carrer i a les xarxes socials, i us donarem trucs perquè no se us escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos, explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres pròpies experiències.