PERIODISME AMB EL CIUTADÀ

Escombraries en terra de ningú

Els veïns de Pubilla Cases denuncien el deteriorament de la masia de Can Rigalt i l'acumulació d'escombraries dels voltants

El lector Cisco Vilardebó va escriure una carta a Entre Tots en la que denunciava l'acumulació d'escombraries en els voltants de la masia de Can Rigalt, a L'Hospitalet. Si tu també tens una denuncia, envíanosla 

 

 

Acumulació d’escombraries a la zona d’aparcament propera a Can Rigalt.

Acumulació d’escombraries a la zona d’aparcament propera a Can Rigalt. / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
CHRISTIAN MORALES CLARASÓ / L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

Can Rigalt, una masia que data del segle XVIII ubicada al barri de Pubilla Cases (l'Hospitalet de Llobregat) va servir com a residència d'importants terratinents. En els seus voltants comptava amb zones enjardinades i parcel·les destinades a la vinya. Res d'això queda ara. Avui, a Can Rigalt, en àmplies zones s'acumulen les escombraries, sobretot al tram final del carrer Albert Bastardas, on hi ha un aparcament provisional.

Aquesta situació la va denunciar el lector Cisco Vilardebó en una carta que va enviar a Entre Tots on expressava el seu malestar pel deteriorament de la zona i demanava als ajuntaments de Barcelona i l'Hospitalet una solució urgent al niu d'infecció, perquè la zona es divideix entre les dues ciutats.

Fonts del Districte de Les Corts expliquen que el terme municipal de Barcelona finalitza a l'avinguda Albert Bastardas, just al davant del lloc problemàtic, per la qual cosa la zona amb escombraries no és competència barcelonina. Barcelona ja va estrenar fa quatre anys la reforma de la part del parc de Can Rigalt que li correspon.

L'Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat admet que aquesta zona entra dins del límit geogràfic del municipi. La qual cosa no significa que les escombraries siguin la seva responsabilitat, assenyalen fonts del consistori, perquè aquests terrenys són de propietat privada i correspon als seus propietaris portar a terme la neteja en les seves parcel·les. 

Notícies relacionades

Malgrat això, en diverses ocasions el servei de neteja de l'ajuntament ha intervingut a causa de l'acumulació de brutícia, sostenen fonts de l'Ajuntament, que recorden també que Can Rigalt es troba dins d'un pla de modificació del sector que planeja una important millora, però no es pot portar a terme fins que totes les parts implicades es posin d'acord.

Mentre això succeeixi, la brutícia continua acumulant-se i la zona, deteriorant-se. L'Associació de Veïns de Pubilla Cases lluita des de fa anys per solucionar aquesta problemàtica. Durant molt temps han exigit a l'ajuntament que negociï amb les parts implicades per avançar en el projecte. "Estem farts de veure com la masia de Can Rigalt cau a trossos", denuncia Daniel Giménez, president de l'AVV Pubilla Cases.