FEM PERIODISME AMB TU

El carrer de la Rosa de Sabadell ja existeix per a Ferrocarrils

El lector José Ramón Costajussa va enviar una carta en què es queixava que el carrer de la Rosa, de Sabadell, on resideix, no apareix en els plànols de l'estació de FGC de Sabadell Rambla. Si tu també tens una denúncia, envia'ns-la. Ho investigarem i hi buscarem resposta.

Estació de Ferrocarrils de la Generalitat de la plaça d’Espanya, que des del 2013 ofereix més connectivitat.

Estació de Ferrocarrils de la Generalitat de la plaça d’Espanya, que des del 2013 ofereix més connectivitat. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
JUDIT LECHÓN / BARCELONA

La Rosa és un cèntric carrer de Sabadell que fins ara no apareix en els plànols de l'estació de Sabadell Rambla dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Orgullós veí d'aquest carrer, a José Ramón Costajussa, empresari de 56 anys, li resulta indignant que el seu carrer no aparegui en els mapes. 

"Aquest carrer petit i transitat serveix d'enllaç entre el carrer de Gràcia i el passeig de la plaça Major. Però per a FGC no existeix, i el seu nom s'omet en el plànol que figura a l'estació de Sabadell Rambla, on juntament amb la grafia dels carrers hi ha un petit nomenclàtor", va escriure José Ramón en la carta que va enviar a Entre Tots.

José Ramón no només va escriure a Entre Tots, sinó que també es va dirigir a Ferrocarrils. La resposta el va desconcertar: "Em van dir que no depèn d'ells, ja que els plànols es fan a partir del servei de Google Maps”. 

Sorprès per la resposta, Costajussa va buscar a Google Maps, i allà va comprovar no només que el carrer de la Rosa hi apareix, sinó que també hi figuren altres carrerons fins i tot més petits, encara que per veure'n els noms cal activar el zoom. "El carrer de la Rosa és antic, però fins i tot s'hi veuen carrerons més petits”, afirma. 

“Al setembre s'inaugurarà la nova estació Passeig de la Plaça Major, al costat del carrer de la Rosa. Per això seria desitjable que FGC inclogués el nom d'aquest carrer en el seu plànol. El carrer de la Rosa està vinculat al comerç i té dret a aparèixer en el plànol directori dels carrers pròxims a la nova estació”, demana en José Ramón.

Sembla que la insistència del veí ha donat els seus fruits. Segons informa el departament de premsa de FGC, l'equip de senyalització de FGC està treballant per actualitzar els plànols, de manera que els antics seran substituïts i en la nova versió "ja hi apareix el carrer de la Rosa”. 

Notícies relacionades

Segons van informar des del departament de premsa, en els plànols normalment se citen els carrers de referència de la zona. El de la Rosa, "un tram transitat i d'importància comercial a la ciutat” en paraules de José Ramón, sembla que ja tornarà a tenir aquesta consideració per a FGC.

Envia la teva denúncia perquè el nostre equip de periodistes la investigui.