BÚSTIA CIUTADANA

Acàcies destruïdes

Tres 'Sophora Japonica' talades a la plaça de la Farga corrien el risc de caure

1
Es llegeix en minuts
PAULA PÉREZ / BARCELONA

A la plaça de la Farga s'han talat tres acàcies japoneses, un arbre també conegut amb el nom de Sophora japònica. Els veïns es van queixar a través del Centre Social de Sants, la Comissió de Veïns de la Bordeta i la plataforma L'Ajuntament t’escolta. Finalment, Rosa Pomareda va escriure a Entre Tots en nom dels veïns. Volien saber per què.

Des de Parcs i jardins, l'organisme municipal que es dedica a la creació i conservació dels espais verds a Barcelona, confirmen que en aquesta plaça del districte Sants-Montjüic s'ha dut a terme la tala d'aquestes tres acàcies. També "s'ha fet poda de reducció de s cinc Sophora en compliment del pla de risc", expliquen. Els operaris de Parcs i Jardins vigilen l'estat dels arbres de Barcelona regularment. S'estableix de manera interna un pla de control dels riscos, format pels protocols, les tipologies d'actuació i la cronologia, entre altres aspectes. Tot això per controlar que els arbres estiguin sans en tot moment.

L'operativa que se segueix sol ser la següent: quan els tècnics detecten un risc, prenen en conjunt una decisió per evitar que es produeixin perills per als ciutadans i per a altres arbres. Existeixen diferents indicatius en els arbres que ells observen per sentenciar si estan en perill de risc o no. Per exemple, la detecció d'una plaga, malaltia o deterioraments per causes naturals a causa d'una tempesta. Al final de cada estació, es fa el seguiment de quins arbres s'han tallat i es planifica si es tornaran a plantar o no, fase en què es troben actualment.

PODRIDURA

Notícies relacionades

En aquest cas, els tècnics han detectat que els arbres "presentaven podridures importants i risc d'ensorrament". Rosa argumenta que van consultar una biòloga que no els veia malament. La resposta de l'Ajuntament ha sigut que són tècnics professionals científics els que es dediquen a això. Ells cuiden diàriament els espais verds de la ciutat, i per això coneixen molt bé totes les especificacions. En canvi, afirmen, els biòlegs no saben amb detall la situació de l'arbre i per tant no poden establir un diagnòstic encertat.

Envia'ns una denúncia aquí