BÚSTIA CIUTADANA

Tanca perillosa a Lleida

Al carrer del Monestir d'Aviganyà hi ha un terreny tancat amb filferro espinós

1
Es llegeix en minuts
MARCOS GARCÍA

Els veïns del barri de Ciutat Jardí de Lleida han de passejar amb els ulls ben oberts, avisava un d’ells, Roger Gavilan (metge, 34 anys), en una carta enviada a Entre Tots: «Al carrer del Monestir d’Aviganyà hi ha un terreny íntegrament tancat amb filferro espinós, malgrat que el seu ús està prohibit des de fa anys». Després de queixar-se el mes de juliol passat a la regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Lleida sense rebre cap resposta, el Roger, veí de la zona des de fa cinc anys, recorre a la denúncia pública perquè tem «que algú pugui resultar ferit a l’acostar-se a la finca».

A la zona, explica el Roger, «juguen els nens i passegen nombroses persones», i diversos metres d’aquest tipus de filat «posen en risc la seguretat dels veïns, amb el risc de ferides contaminades per l’òxid de la tanca». La legislació sobre l’ús d’aquest material depèn de les comunitats autònomes, que coincideixen a restringir-lo a casos molt concrets, com el tancat de bestiar pesat o de llocs de seguretat extrema, com els centres penitenciaris, per exemple.

Notícies relacionades

Però el terreny en qüestió no té presos a dins, per descomptat, i tampoc sembla que estigui sent destinat a la ramaderia. De fet, el Roger també es queixava «d’un estat de conservació nul en l’últim any; els matolls secs arriben al metre i mig, amb el seu corresponent risc que es produeixi un in­cendi». 

Aquesta vegada sí que hi ha resposta de l’ajuntament. Carolina Sorribas, de l’àrea de Premsa de la Paeria, explica que «a través de disciplina urbanística, l’ajuntament ha efectuat els controls pertinents sobre aquest solar», i que se li ha ordenat al propietari «l’adequació del tancament de la finca segons l’article 26 de les Ordenances de Policia i Bon Govern de l’ajuntament, així com la neteja del solar». El propietari té de termini per a totes aquestes actuacions fins al pròxim 15 de setembre, i d’entrada ja ha procedit a la neteja. «Va venir amb el tractor i el terreny ja està net. Ara ja només falta la tanca», explicava aquest divendres el Roger, esperançat. marcs garcía