Oci a pedals

Nova ruta ciclista a l’Alta Cerdanya per impulsar el cicloturisme

  • L’itinerari també recorre algunes estacions del Tren Groc per afavorir una connexió ferroviària als ciclistes

Nova ruta ciclista a l’Alta Cerdanya per impulsar el cicloturisme

Feed

1
Es llegeix en minuts

Els ajuntaments de l’Alta Cerdanya s’han coordinat per crear una ruta cicloturista per la comarca, que engloba algunes de les carreteres i camins més valorats pels aficionats al ciclisme. Aquest projecte té com a objectiu posicionar la Cerdanya en el turisme esportiu, concretament, entre el creixent sector de la bicicleta.  

La ruta, estrenada per la Comunitat de Comuns Pirineus‑Cerdanya i que engloba els consistoris de l’Alta Cerdanya, ha sigut batejada com ruta dels Balcons Cerdans. Es tracta d’un recorregut de 38 km, ideal per anar amb bicicleta i descobrir tots els racons de la vall a pedals.

Segons els creadors, els seus 700 metres de desnivell positiu «conviden a descobrir un territori excepcional de l’altiplà». L’itinerari també recorre algunes estacions del Tren Groc –la línia de trens de la Cerdanya– per afavorir una connexió ferroviària als ciclistes.

A més, durant el recorregut han inclòs plafons informatius amb informació sobre la fauna, flora, agricultura, història, gastronomia, benestar i art sacre de la zona.

Notícies relacionades

El circuit també enllaça altres poblacions com Ur, Llívia, la Guingueta d’Ix, Osseja, Nahuja, Santa Leocadia, Sallagosa i Bajanda.

La inauguració de la ruta ha comptat amb la participació de Georges Armengol, l’alcalde de Sallagosa, una localitat francesa de l’Alta Cerdanya. A més, els polítics que han acudit a l’acte han remarcat que la ruta forma part d’un projecte per fomentar l’ús de la bicicleta.