Amb reserva prèvia

El Parc Natural de l’Alt Pirineu regularà l’afluència de turistes aquest estiu

  • S’implementaran estrictes mesures per evitar la massificació amb l’objectiu d’evitar situacions que posin en risc els seus visitants

El Parc Natural de l’Alt Pirineu regularà l’afluència de turistes aquest estiu
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, situat entre les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, preveu implementar noves mesures de regulació de turistes als seus espais per a la temporada estiuenca vinent. Després d’un creixement del 25% dels visitants la temporada passada, la reserva natural espera que aquestes noves mesures evitin problemes de massificació per millorar preservació dels espais protegits, i poder assegurar la seguretat dels qui optin pel parc com a destinació turística.

Reserva amb temps

Una de les principals mesures serà la de regular l’accés motoritzat a les instal·lacions. En aquest sentit, des de l’Ajuntament d’Alins i d’Àreu (Pallars Sobirà) s’ha acordat implementar un sistema de reserva d’aparcament vinculat a l’itinerari que realitzarà el turista.

De la mateixa manera, per accedir a la zona de pàrquing s’instal·larà un control de barrera amb lector de matrícules per regular l’entrada dels vehicles autoritzats.

Segons ha informat el Departament de Territori, el control s’intensificarà a zones com Vall Ferrera, Vall de Bonabé o Sant Joan de l’Erm, entre d’altres. 

Notícies relacionades

El preu de la reserva serà de 5 euros per vehicle i dia, un import que es destinarà al manteniment de les instal·lacions d’ús públic del parc, així com al servei de vigilància.

Editar un mapa guia específic de Vall Ferrera, així com millorar la senyalització i el traçat del camí d’accés a la Pica d’Estats, són algunes de les altres mesures que es posaran en marxa.