RUTES PER A ESPORTISTES

En bici al costat del riu Besòs

Sis quilòmetres pedalant pel parc fluvial entre Barcelona i Sant Adrià

zentauroepp54554991 escales200824081424

zentauroepp54554991 escales200824081424 / JOAN MATEU PARRA

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Dues o tres vegades per setmana, a primera hora del matí, cap a les 8.00 hores, Prunelle Chassot recorre amb la seva bici el parc fluvial del Besòs. Al costat del riu, en aquest tram on el Besòs desemboca al Mediterrani, rememora els seus passejos al costat del Saona, el riu que envolta el seu poble natal a França, Fontaines-Saint-Martin, pròxim a Lió.

Gran esportista des de sempre, aquesta corredora de 32 anys en fa cinc que es va mudar a Barcelona i es va abonar al triatló. El seu objectiu era un Ironman, però aquest any ha deixat aquesta preparació per centrar-se en el ciclisme, amb uns entrenaments que surten al costat de la platja de Sant Adrià.

L’estació de Renfe de Sant Adrià de Besòs, al costat del poliesportiu Marina Besòs, és el quilòmetre zero de la seva ruta més habitual. «El tram inicial és per a tots els nivells. Els principiants s’hi trobaran a gust perquè no hi circulen cotxes. Està ben senyalitzat i és molt segur», comenta la Prunelle. «I per als que ja tenen més nivell en aquesta zona es pot fer un escalfament interessant, abans de connectar amb les poblacions de Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i, si es vol, continuar cap al Vallès Oriental», afegeix.

Nosaltres sortirem de la platja de Sant Adrià de Besòs. S’hi pot accedir des de l’avinguda Diagonal, on s’han inaugurat recentment dos carrils bici al pont sobre el riu Besòs». És un itinerari amb un carril específic per a ciclistes, un d’anada i un altre de tornada. «Els ciclistes tenen mala fama perquè no tots respecten les velocitats apropiades. S’ha de tenir en compte que al costat dels carrils per a les bicicletes hi ha gent corrent o passejant amb nens o amb gossos», argumenta la ciclista. Ella es va prendre tan seriosament l’aprenentatge de la tècnica sobre les dues rodes com la comunicació en ruta, va aprendre a senyalitzar amb la mà quan es frena o quan es gira. «Pedalar amb civisme i respecte als altres usuaris contribueix al gaudi de tothom», expressa la Prunelle.

La ruta sobre el parc fluvial del Besòs transcorre, planerament, sobre els carrils bici en una zona asfaltada al costat d’espais de gespa que es presten a aturar-se a prendre un refrigeri, o senzillament, a desconnectar de les preocupacions, contemplant les aus al costat de l’aigua. «De les tres disciplines del triatló, el ciclisme és el que més valoro ara, perquè no hi ha impacte als genolls i el faig durant totes les estacions», puntualitza. A més, «puc gaudir més de l’entorn, el del ciclista és un món bastant contemplatiu», destaca. La Prunelle viu l’esport a fons i molt a consciència, i s’entrena amb un club per continuar millorant. La seva pròxima cita amb la competició serà a Andorra el 13 de setembre, quan tindrà lloc La Purito.

La ‘newsletter’ del director

Rebeu al vostre correu l’anàlisi de la jornada del director d’elPeriódico.com, Albert Sáez. 

Notícies relacionades

Subscriviu-vos-hi

 Pensa en aquest itinerari sobre el parc fluvial, ruta que comparteix uns quilòmetres amb la ronda Verda del Besòs. És la via que connecta el parc de Collserola amb el front marítim, però nosaltres baixarem al costat de la fàbrica de Cacaolat, ja en territori de Santa Coloma de Gramenet. Han sigut uns sis quilòmetres de pla i connexió fluvial des del mar.