PROPOSTES

La Costa Daurada, viatge en família

Arenals fins al final de l'horitzó, parcs naturals, rutes per a l'aventura, cultura, castells medievals, art. Tot esta aqui¿, alguna cosa ma¿s que unes vacances de sol i platja

5altafulla

5altafulla / Jose Carlos León Ercilla (Jose Carlos León Ercilla)

1
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz

De la Costa Daurada s’afirma que és un dels millors llocs per passar, en qualsevol època de l’any, unes vacances en família. Moltes poblacions del litoral i de l’interior han obtingut la certificació de Turisme Familiar pels recursos desenvolupats per cobrir les demandes dels adults i dels més petits de la casa.

Entorn de 90 quilòmetres de platges dels seus tretze municipis al costat del mar són el gran pol d’atracció de la zona. Abunden les platges extenses de sorra fina i aigües tranquil·les, com les de Salou o la Platja Llarga de Tarragona, tot i que també es poden trobar petites cales com Montroig del Camp, les iodades del Vendrell i Coma-ruga. En definitiva, reuneix tots els ingredients per a una experiència positiva: jaciments arqueològics, gastronomia catalana genuïna i, a escassos quilòmetres, paisatges de muntanya que deixen sense alè.

Llegat històric

A més de l’oferta de platges i natura, no s’ha d’oblidar que ofereix des de l’empremta d’antigues civilitzacions fins al llegat dels seus millors creadors, la Costa Daurada atresora vestigis dels antics romans a Tarragona, amb un conjunt arquitectònic reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat i que inclou, entre altres peces, l’amfiteatre, el fòrum, el circ o la muralla.

Notícies relacionades

La Ruta del Císter, que inclou Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges (aquest a la província de Lleida), o el conjunt monumental de Montblanc rememoren un passat medieval, imprescindible.

El modernisme té enclavament bàsic a Reus, amb obres tan destacades com la Casa Rull, Casa Navàs, o l’Institut Pere Mata de Domènech i Montaner. La Ruta Gaudí és un itinerari pels escenaris que relacionen la ciutat amb l’artista, entre altres atractius. La Costa Daurada és tan pintoresca com tranquil·la, amb un caràcter personal que es queda en el record.