MIRANT AL SUD

Pirineu, terres d'altura

A prop de Barcelona hi ha tot un món de possibilitats, a l'abast de la mà, per disfrutar de l'oci, l'esport, la cultura i la natura durant les merescudes vacances

7vall-de-nria

7vall-de-nria

1
Es llegeix en minuts
PILAR ENÉRIZ

Al nord, en terra freda, el Pirineu català dibuixa un territori de paisatges agrestos únics, a més d’un patrimoni natural i cultural excepcional. El viatger hi trobarà una extraordinària diversitat geològica i de fauna i flora, mentre que la seva mil·lenària història, fruit de tantes i tantes cultures arribades de territoris llunyans, han conformat un llegat incomparable de castells, esglésies, ponts majestuosos, cases museu i tota mena d’obres d’art que configuren un patrimoni cultural que s’ha de veure, almenys, una vegada en la vida. 

Esports a la natura

A més de la impressionant oferta cultural, a ningú se li escapen les possibilitats del territori per practicar esports en plena natura i no només a l’hivern (recordem que hi ha nombroses estacions d’esquí, algunes de les quals són considerades les millors d’Europa) sinó també a l’estiu. En aquesta època es disfruta d’un clima molt agradable, sobretot, durant les nits.

Les passejades amb barca o canoa pel llac desglaçat són una de les activitats que es poden realitzar durant l’època d’estiu 

Notícies relacionades

Per l’òptima logística i pels serveis creats per practicar esports amb totes les garanties de seguretat i comoditat, el viatger hi trobarà racons a la seva mesura per a una escapada o per a unes vacances inigualables.

Un bon exemple és Vall de Núria, situat a uns 2.000 metres d’altura, al terme municipal de Queralbs, a Girona, que està envoltat de cims de més de 3.000 metres, on neixen molts rius. Destaca el tren cremallera que s’ha d’agafar per arribar al destí, únic al Pirineu, amb un recorregut de més de 12 km i que salva 1.000 metres de desnivell. La delícia dels més petits.