AIGUAMOLLS

L'aire primitiu de l'Empordà

Més de 300 espècies d'aus de gran bellesa en un escenari natural protegit donen ales a una experiència de viatge única

2aiguamolls

2aiguamolls

1
Es llegeix en minuts
PILAR ENÉRIZ

No hi ha res com aixecar el vol de la mirada i trobar només els colors de l’horitzó, i millor si aquesta línia llunyana resulta desconeguda per al viatger. Els Aiguamolls de l’Empordà són el viatge pendent de tot amant de la natura i són, avui, una de les opcions més ben situades per fer rutes (a peu, en bici o en cotxe amb tota la família). 

En aquests moments en què s’imposen els desplaçaments responsables, res millor que una escapada a la segona zona humida de Catalunya formada per estanys i prats negats pels rius Muga al nord i Fluvià al sud. Una zona que s’ubica al cor de l’Empordà, un territori extraordinari quant a patrimoni natural, en el qual es concentren quatre espais naturals catalogats que presenten un gran interès per la seva biodiversitat i geologia. Es tracta d’un escenari únic on l’empremta de l’home també ha deixat un patrimoni cultural molt rellevant.

Entorn natural

El parc disposa de cinc itineraris ben senyalitzats per realitzar senderisme, una ruta per fer amb bicicleta i un itinerari literari. A l’oficina del centre d’informació es faciliten fullets als visitants en els quals els recorreguts estan detallats, i inclouen mapes, distàncies, temps, duresa, punts d’interès i tota mena d’informació per aprofitar al màxim totes les possibilitats de l’entorn.

Notícies relacionades

La visita al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà resulta atractiva per a grans i petits, i atesa la seva ubicació a la Costa Brava nord a pocs quilòmetres de distància de Roses, es pot configurar com un excel·lent punt de referència per conèixer la Catalunya millor preparada, també, per al turisme interior.

Si l’entorn natural i la vida salvatge són ja prou atractius per viatjar a aquesta geografia singular, no s’ha d’oblidar, per descomptat, el patrimoni cultural que també sorprendrà gratament el viatger. Trobarem els Cortals (construcció típica de la zona) ermites romàniques i, als voltants del parc, pobles d’origen pescador i les restes arqueològiques de la ciutat grecoromana d’Empúries.