28 set 2020

Anar al contingut

estiueig post Covid-19

Una aplicació informarà els usuaris sobre l'aforament de les platges de Palafrugell

L'ajuntament confirma que proposarà un límit màxim de persones a la sorra i contractarà 14 vigilants

Jordi Roura

Una aplicació informarà els usuaris sobre l'aforament de les platges de Palafrugell

Una aplicació informàtica que s’està acabant de dissenyar informarà els usuaris que vulguin accedir a les platges de Palafrugell (Calella, Tamariu i Llafranc) sobre l’aforament lliure que tenen disponible, tal com informa el ‘Diari de Girona’. L’alcalde, José Piferrer, ha confirmat aquest divendres el que ja havia avançat dimarts a aquest mateix mitjà: que fixaran un límit màxim de persones a la sorra en cadascuna de les cales i platges del municipi per controlar l’aforament i mantenir les mesures de seguretat i distància social, que marcaran la nova normalitat post-coronavirus.

Per regular aquesta mobilitat a les platges, l’ajuntament contractarà 14 vigilants. La idea seria que comencin a treballar a partir del 22 de juny. L’ajuntament regularà l’aforament a partir dels colors dels semàfors (verd, taronja i vermell), en funció de com es vagin omplint les diferents platges. L’usuari tindrà la informació a la mateixa platja, però també la podrà veure a través de l’aplicació informàtica.

Control de gent amb una ‘app’

A més, l’ajuntament està acabant de determinar com farà el control de persones que accedeixen a la sorra. L’última proposta és una aplicació de mòbil que calcula quanta gent hi ha en una determinada superfície. Piferrer ha confirmat que cada dia reben propostes d’empreses que es dediquen a aquests temes i que pròximament determinaran quin sistema trien.