Vídeo assaig

Coronavirus: quan es fa fosc

Recorregut audiovisual pels carrers en fase zero de la desescalada del confinament per la pandèmia

anochece jlroca epc / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Són els carrers de Madrid, però podrien ser els d’altres moltes ciutats que, de forma idèntica, s’han amarat de les emocions que s’han propagat entre els veïns amb tanta rapidesa com ho fa el coronavirus. A la nit, el pols de la ciutat alentit per les mesures de l’estat d’alarma dona lloc a un escenari inèdit, en què es percep l’entorn amb uns altres ulls. 

Notícies relacionades

Aquest vídeo assaig recull el batec de la ciutat nova que ha emergit aquests dies d’un temps llarg confinats, amb una desescalada tímida, en la nit de l’asfalt. Ciclistes, persones solitàries, un buit augmentat per la foscor fan torns de forma gairebé fantasmagòrica davant l’objectiu de la càmera. 

La nit al món

A moltes altres urbs de tot el planeta la pandèmia ha deixat també una empremta especial en la seva vida nocturna. La solitud sembla més intensa, i la nuesa dels carrers més impactant quan flota en l’ambient el temor del contagi i les restriccions de moviments, de desplaçaments. Aquesta fotogaleria reuneix un grapat d’imatges que transmeten l’excepcionalitat d’aquests moments sense precedents.