CONSELLS

Trucs perquè la bateria del teu mòbil aguanti molt més

S’estima que mirem el mòbil una mitjana de 85-150 vegades al dia. Si això passa un dia ordinari, imaginin-se en aquestes dates nadalenques en què el telèfon es converteix en aliat imprescindible per felicitar les festes a familiars i amics, fer vídeos dels nens obrint els regals, fer fotos de cada plat de menjar i, per descomptat, publicar-les a les xarxes socials.

2
Es llegeix en minuts
CECILIA VEGA

No hi ha bateria de ‘smartphone’ que aguanti aquest atrafegament nadalenc i el més probable és que, si no hi ha endoll que ho remeï, s’hagi esgotat abans d’acabar el dia. Ja fa anys que hem deixat enrere els terminals senzills amb petites pantalles monocrom, aquella època en què a aquests dispositius només els exigíem fer trucades i enviar sms. En els 90 i principis dels 2000 la pila podia sobreviure durant dies. ¡Aquells meravellosos anys!

No fulminis la bateria i l’esperit nadalenc

No fulminis la bateria i l’esperit nadalencLa pantalla és el que gasta més bateria. Per tant, ajustar-ne la brillantor i reduir el nombre de vegades que mires el telèfon serien, d’inici, els millors consells. Moltes vegades desbloquegem el mòbil només per mirar l’hora, comprovar si algú ens ha escrit o donar una resposta immediata... ¿De debò ho necessites? Si evites mirar el mòbil a cada minut conservaràs bateria per si arriba el moment de veritable urgència.

Però és que, a més, recórrer al telèfon per estar en contacte amb els éssers estimats que són lluny és meravellós. I fer-ho a la taula o en una reunió nadalenca és de mala educació. Fins i tot podem caure en el disbarat de «desconnectar» de les persones que tenim al voltant.

El projecte Per un ús love de la tecnologia d’Orange apunta en aquest sentit al recordar-nos la importància de fer un ús responsable i segur de les noves tecnologies i d’adoptar bons hàbits referent a la nostra vida en línia. Utilitzar el mòbil, però de manera racional. Només així sobreviurà la bateria i també l’esperit nadalenc.

Amb aquest objectiu en ment, un altre truc seria minimitzar al màxim les notificacions i prescindir del mode vibració. El «pi-pi» pot resultar increïblement molest quan estem amb altres persones, i encara més si va acompanyat d’una vibració. ¿De debò necessites saber a l’instant si a algú li ha agradat la teva última foto a Instagram o si t’han etiquetat a Facebook? Pensa que, a més de consumir bateria a causa del so i la vibració, aquestes notificacions solen fer que la pantalla del teu mòbil s’il·lumini.

És molt important també que redueixis el temps que la pantalla es queda encesa fins al bloqueig automàtic. Com abans es torni a enfosquir després d’usar-lo, més energia estalviaràs. I no t’oblidis d’anar tancant les aplicacions quan deixis d’utilitzar-les, perquè tenir-les obertes en segon pla va fent baixar la bateria sense que te n’adonis.

Per estalviar energia i, de passada, gestionar la «hiperconnexió» en aquestes festes, et recomanem desconnectar la teva xarxa 4G i fins i tot la wifi i activar-les quan sigui estrictament necessari. De la mateixa manera, és aconsellable reduir el consum de jocs o continguts en ‘streaming’ i prescindir del Bluetooth i de qualsevol servei que permeti determinar la teva ubicació, com el GPS.

Cada usuari és únic i, per això, un últim consell seria supervisar exactament quin percentatge de la bateria consumeixen les aplicacions que utilitzes i obrar en conseqüència. Alguns telèfons donen l’opció d’activar el mode d’estalvi d’energia i d’altres inclouen ‘software’ dissenyat específicament per optimitzar l’ús de la bateria. Comprova si és el teu cas i, si no, pots descarregar-te alguna ‘app’ dissenyada per a aquesta funció.

Notícies relacionades

Amb aquests consells segur que allargaràs la vida de la teva bateria i, a més, disfrutaràs més i millor de la vetllada i dels qui t’envolten.

Per un ús love de la tecnologia, la campanya nadalenca de la qual ens recorda la importància d’adoptar bons hàbits referent a la nostra vida ‘on line’.