Nou full de ruta de MK Premium davant el futur escenari immobiliari

La 'family office' vol posicionar el 50% de la seva cartera en actius patrimonials

MK Premium s’ha especialitzat en l’adquisició d’edificis residencials.

MK Premium s’ha especialitzat en l’adquisició d’edificis residencials.

2
Es llegeix en minuts

La patrimonial catalana, MK Premium, conscient del canvi de cicle immobiliari que es viurà en els propers anys, ha decidit replantejar-se la seva estratègia empresarial, per a reforçar la seva estructura davant una previsible desacceleració del mercat.

La companyia dirigida per Daniel Leiva ha traçat un nou full de ruta, per a afrontar el proper cicle immobiliari, que preveu consolidar en el 2020.

“Ens trobem davant un cicle alcista, marcat per la recuperació econòmica, malgrat que ja es deixa entreveure un cert estancament del mercat immobiliari en un període no superior a tres anys. Els preus de l’habitatge, tant de venda com de lloguer, han experimentat un notable increment i ja és hora de gestionar el nostre patrimoni, per a estar preparats per a la propera fase, quan  els marges de benefici siguin inferiors”, avança Daniel Leiva, soci fundador de la ‘family office’.

Cartera en patrimoni

MK Premium té en l’actualitat un volum de negoci en qualitat de patrimoni al  voltant del 20%, ja que gràcies a les directrius del mercat, ha pogut completar amb èxit importants operaciones de compra-venda en els darrers anys.

Malgrat això, l’empresa s’ha fixat un nou objectiu que no és altre que assolir el 50% en actius de gestió pròpia.

D’aquesta manera, la companyia va anunciar recentment el seu interès en edificis residencials a l’àrea metropolitana de Barcelona, concretament, en els municipis de L’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Santa Coloma de Gramenet. Per aquest motiu, ha aprovat una inversió d’uns 8 milions d’euros, per a augmentar així la seva cartera patrimonial.

“En els darrers anys ens hem posicionat com una de les empreses de referència en l’adquisició d’edificis residencials a grans capitals com Madrid i Barcelona. Ara donem un pas endavant entrant, per primera vegada, a l’àrea metropolitana de la Ciutat Comtal. Aquesta nova estratègia podria ampliar a d’altres ciutats del país, per tal de tenir una major presència en el conjunt del país”, afegeix Daniel Leiva.

Augment d'inversió

MK Premium està a punt de tancar un dels anys més importants des de la seva fundació el 2012. La ‘family office’ ha consolidat la seva fase de creixement i expansió iniciada a finals de 2017 amb l’apertura de la seva seu a Madrid. A més a més, a principis d’aquest any va donar el salt internacional a Lisboa i Oporto.

Notícies relacionades

Amb això, l’empresa catalana  preveu tancar el present exercici amb un increment del 15% en qualitat d’inversió immobiliària i contempla l’adquisició de més de 80 actius, entre les quatre oficines de la companyia.

“L’obertura de les nostres seus a Portugal ha coincidit amb un canvi de tendència en el mercat espanyol, molt més madur, on les operacions es ralenteixen més que fa un any. A Lisboa i Oporto, en canvi, hi ha un important mercat amb molts edificis sense ús a zones ‘prime’ que s’adapten al nostre model de negoci”, conclou Daniel Leiva.

Darreres adquisicions

L’empresa catalana acaba de tancar diverses operacions immobiliàries a les ciutats de <strong>Madrid</strong> i <strong>Barcelona</strong>, per un valor total de compra de 2 milions d’euros.<br/><span style="font-size: 1.6rem;">A la Ciutat Comtal ha adquirit una finca antiga en l’exclusiu barri d’El Puxet de 174 m2, ubicat al carrer d’Escipió, 46.</span><br/><span style="font-size: 1.6rem;">Les altres operacions les ha completat a Madrid. Destaca l’edifici del carrer Cedros, 71, situat a només 850 metres de la Plaça Castella.</span><br/><span style="font-size: 1.6rem;">Mentre que a Laurín,  63 ha adquirit un interessant edifici proper a l’estació de metro d’Arturo Soria.</span>