Guardons

EL PERIÓDICO congrega el món econòmic per a l’Empresa de l’Any 2020

La gala d’aquest dijous, en què hi haurà el president Pere Aragonès i la ministra Raquel Sánchez, entre altres autoritats, se celebrarà complint els més estrictes protocols de seguretat sanitària

A1-119108217.JPG

A1-119108217.JPG / Ferran Nadeu (EPC)

3
Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO congrega aquest dijous el món econòmic i empresarial per a l’entrega dels premis Empresa de l’Any 2020. La gala, adaptada a les restriccions com a conseqüència de la pandèmia de la Covid, comptarà amb la participació del president del Govern, Pere Aragonès; així com la ministra de Transport, Raquel Sánchez, i el conseller d’Economia, Jaume Giró; el d’Empresa i Treball; el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. Hi seran, així mateix, el president de Prensa Ibérica, Javier Moll; la vicepresidenta, Arantza Sarasola, el conseller delegat, Aitor Moll; el director general, Sergi Guillot; el director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, i el director gerent del diari, Fèlix Noguera.

Durant la trobada, que se celebra habitualment al febrer, però que es va haver d’ajornar per la situació sanitària, s’entregaran els reconeixements a les empreses escollides per un jurat encapçalat per Maite Villaroya, secretària d’Afers Econòmics i Afers Europeus de la Generalitat. El d’Empresa de l’Any serà per a la farmacèutica Reig Jofre, que produeix a Catalunya la vacuna de Janssen; el Digitalitza, per a Cafès Cornellà, empresa familiar que compatibilitza una activitat tradicional amb la transformació digital; l’Innova per a 3D Incubators, que va aconseguir homologar un respirador creat amb impressió 3D en un projecte entre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, el centre tecnològic Leitat i la Cambra d’Espanya; el Projecta per a Fluidra, multinacional d’origen familiar que aquest any s’ha estrenat en l’Ibex i compta amb una prolongada presència internacional; l’Inicia, per a Heura, una companyia que en poc temps ha aconseguit revolucionar la transformació proteica fent carn sense sacrificar animals i el Lidera, per a Montse Pujol de PMP Pret à Porter Cases, que s’ha destacat per les seves polítiques d’igualtat de gènere i conciliació laboral i familiar en un sector molt masculinitzat.

Jurat

Notícies relacionades

A més de la presidenta, el jurat ha comptat amb la participació d’Aitor Moll, conseller delegat de Prensa Ibérica; Albert Sáez, director d’EL PERIÓDICO; Fèlix Noguera, gerent general d’EL PERIÓDICO; Enric Rovira, director general adjunt de Banc Sabadell; Lluís López, director de Comunicació i Relacions Institucionals del Consorci de la Zona Franca; Jordi Romañach, director de Comunicació i Relacions Institucionals d’El Corte Inglés a Cataluya; Núria Burguera, directora de Comunicació del Port de Barcelona; Jacint Soler, director de Relacions Internacionals de Pimec; Mercè Franquesa, secretària general del Cercle d’Economia; Ana Sesé, directora de Comunicació de l’IESE; Ana Aguirre, directora de Comunicació de Foment del Treball; María Díaz, directora de Comunicació, Marca i Relacions Institucionals d’Esade; Maurici Olivé, gerent del Col.legi d’Economistes de Catalunya; i Xavier Carbonell, director gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona.

En l’edició del 2019, celebrada el febrer de l’any passat, Casa Ametller es va emportar el premi d’Empresa de l’any; Ecooltra, el Digitalitza; Echevarne, l’Innova; Lucta, el Projecta; Anaconda, l’Inicia i Blanca Sorigué, el Lidera. Cada guardó compta amb unes bases i uns criteris que cal complir. El d’Empresa de l’Any ha de recaure en una companyia amb trajectòria consolidada, creixement sostingut, projecció i connexió social i interconnexió empresarial. Pel que fa aI premi Innova es tracta de reconèixer empreses que facin una aposta clara per la innovació, ja sigui en processos de gestió o en els de producció. El Projecta va dirigit a companyies que es caracteritzen per la seva implantació a nivell de producte, de producció o de servei al mercat internacional, així com a l’obertura de nous mercats i la diversificació del negoci a partir de l’exportació. L’Inicia està dirigit a ‘start-ups’ que comptin amb un producte nou, una aportació tecnològica i que tinguin viabilitat econòmica. El Digitalitza és per a empreses creades abans de la revolució tecnològica que apostin per la transformació digital i el Lidera, per distingir persones o empreses que destaquin en el món empresarial per la seva aportació a la igualtat de gènere, la paritat de drets i deures i la conciliació de la vida laboral i familiar.

Temes:

Empreses