Eleccions generals

El programa electoral de Vox: derogar les lleis d’avortament i eutanàsia, pin parental i suprimir les autonomies

1
Es llegeix en minuts

Vox proposa derogar les lleis de l’avortament i de l’eutanàsia i establir un ‘pin parental’, segons recull el programa per a les eleccions generals del 23J que han donat a conèixer aquest divendres, que també inclou eliminar les comunitats autònomes.

Com explica el document, la formació de Santiago Abascal proposa una legislació sanitària «respectuosa amb el dret a la vida» i «a la integritat física i moral», segons la qual es derogaran les lleis d’eutanàsia i de l’avortament i es fomentaran lleis de suport a la natalitat i la família.

Notícies relacionades

La formació d’Abascal pretén recuperar la «legítima autoritat dels pares» i «el seu protagonisme en l’educació dels fills», de manera que proposen garantir el coneixement previ i «acceptació» dels pares de qualsevol contingut afectivosexual o «ideològic» que puguin rebre els menors a l’aula. «Començarem per revertir una de les seves conseqüències més greus: la presència a l’aula d’activistes i associacions que pretenguin adoctrinar ideològicament els infants passant per sobre de l’autoritat dels seus pares», expliquen.

Així mateix, Vox pretén treballar «en tots els àmbits» per acabar amb les «fronteres artificials» creades per les comunitats autònomes que «atempten» contra els drets dels espanyols i «impedeixen» el desenvolupament social i econòmic d’Espanya. «Emprendrem la unificació de processos i la interoperabilitat de procediments a fi de garantir un òptim funcionament dels serveis públics amb lleis d’ordenació i coordinació i impulsant l’Alta Inspecció de l’Estat», diu el document.