Turull respon a ERC: «No he anat a la presó per Rodalies i el finançament»

Nico Tomás / ACN

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Junts eleva el to contra ERC, després que el president Pere Aragonès hagi revelat quin serà el preu dels republicans a una eventual investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern central. «No he anat tres anys i mig a la presó per fer un front comú per Rodalies i el finançament. No hi ha gent a l’exili per a això», ha assenyalat el secretari general dels postconvergents des de Banyoles, on el partit celebra el míting final de les comarques gironines.

Les afirmacions de Turull arriben després que Aragonès hagi afirmat en un acte a l’Hospitalet de Llobregat que el «preu» que posarà ERC a un Govern del PSOE i de Sumar serà «continuar amb la negociació política», «acabar amb el dèficit fiscal» i «culminar el traspàs de Rodalies». Aragonès, que després de les eleccions municipals va demanar crear un «front comú» contra un eventual Govern del PP i Vox, també ha afirmat que són propostes «assumibles» per als socialistes i que seran a sobre de la seva taula per «parar» el PP.

Notícies relacionades

Més enllà d’aquestes critiques als republicans, des de Banyoles, la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha disparat durament contra els socialistes i ha tornat a equiparar les seves estratègies amb Catalunya amb les del Partit Popular.

«Estaríem d’acord de frenar la ultradreta, però al PSOE ens el podem creure poc, tendint a res», ha assegurat Borràs, que els ha acusat de preferir «que governi el PP amb Vox» abans que plantejar-se una «abstenció» a una possible investidura d’Alberto Núñez Feijóo. «És una manera estranya de frenar la ultradreta. De lliçons de parar la ultradreta ni una», ha acabat, en una línia similar a la de l’expresident Carles Puigdemont, que també ha dirigit crítiques contra els socialistes.