Eleccions 23J

Rufián: «Per frenar la ultradreta de veritat no serveix l’esquerra de mentida»

Rufián: «Per frenar la ultradreta de veritat no serveix l’esquerra de mentida»

ACN / Jordi Bataller

2
Es llegeix en minuts

El número 1 d’ERC per Barcelona al Congrés, Gabriel Rufián, ha alertat aquest dissabte que «per frenar la dreta i la ultradreta de veritat no serveix l’esquerra de mentida».  Ho ha dit en l’acte de presentació de la candidatura d’ERC al Congrés i al Senat per Barcelona, feta a la plaça de les Dones del 36. L’han acompanyat els números 2, 3 i 4 al Congrés, Teresa Jordà, Francesc-Marc Álvaro i Pilar Vallugera, respectivament, i els números 1 i 2 al Senat, Joan Queralt i Ernest Maragall.

Segons Rufián, votar ERC significa «frenar l’Espanya negra del PP i Vox. Però també significa frenar l’Espanya grisa del PP i PSOE. Però també significa exigir, obligar a fer coses a l’Espanya ‘rojiparda’ del PSOE i Sumar».

Ha afirmat que només «l’independentisme català i basc pot obligar al PSOE que no miri a la seva dreta, com sempre fa», i ha assenyalat la importància d’anar a votar en les eleccions del 23J perquè considera que marcaran el que passarà els pròxims 40 anys.

El també portaveu d’ERC al Congrés ha lamentat que el seu partit, en els últims quatre anys, «hagi jugat al camp contrari contra un equip terriblement poderós, envoltat de gent que se’l mirava des de la tribuna». I ha afegit: «Si juguen tan bé, que baixin amb nosaltres a lluitar contra aquest equip terriblement poderós, perquè el més fàcil és comentar la jugada».

«Net de corrupció»

Jordà ha reivindicat ERC com l’«únic partit net de corrupció que hi ha en aquest país que pot defensar i protegir Catalunya». Ha assenyalat que a Catalunya «hi ha molts problemes per pagar el lloguer», amb referència a la –textualment– traïció del subconscient que va tenir la presidenta del Congrés i número 1 del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, a l’afirmar que la majoria de la població no té problemes per fer-ho.

Notícies relacionades

Álvaro ha assenyalat que els republicans són «els que han aconseguit coses concretes a Madrid», i ha explicat que ha decidit entrar a la llista per la història, pel moment i perquè coincideix plenament amb el pensament d’ERC. Segons Vallugera, a Madrid «es detecta la major part del poder polític», per la qual cosa ha afirmat textualment que des d’ERC estan intentant arrabassar-l’hi per tenir-lo ells.

Queralt ha assegurat que «lluitarà per l’amnistia» al Senat, cosa que segons ell no significa demanar perdó, sinó que es reconegui que se’ls ha castigat sense raó, ha dit.  Per la seva banda, Maragall s’ha compromès a fer «de regidor de Barcelona des del Senat», i ha apuntat que Rufián ha de representar Catalunya en el moment més complicat de la seva història recent, segons va assegurar.