Anar al contingut

  L'independentisme baixaria al 40% si Catalunya sortís de la Unió Europea

  La continuïtat o no de Catalunya a la UE en el cas que se separés d'Espanya serà la clau del 25-N

  El sondeig indica que CiU està molt a prop de la majoria absoluta, encara que les setmanes passen i no aconsegueix assolir-la

  EL PERIÓDICO / Barcelona

  La continuïtat o no de Catalunya a la Unió Europea en el cas que se separés d'Espanya. Aquesta serà la clau més important de la campanya electoral del 25-N. Ho demostra la batalla argumental que mantenen el PP i CiU i ho evidencia sobretot una enquesta elaborada per GESOP per al programa de Tele 5 El gran debate, de la productora La Fábrica de la Tele.

  Segons el sondeig donat a conèixer aquest dissabte, el 50,9% dels catalans són partidaris de la independència, però aquest percentatge baixa al 40,1% en el cas que la secessió suposés la sortida de la UE. El mateix treball indica que CiU està molt a prop dels 68 escons de la majoria absoluta, encara que les setmanes passen i no aconsegueix assolir-la, i que la disputa per ser la segona força al Parlament de Catalunya està més oberta que mai a causa d'una forta caiguda del PSC, del manteniment del PPC i del notable ascens d'ERC.

  >> Llegiu la informació completa de l'enquesta aquest diumenge a e-Periódico.

  >> Accediu a l'especial amb tots els sondejos del Baròmetre d'EL PERIÓDICO.

  0 Comentaris
  cargando