L'independentisme baixaria al 40% si Catalunya sortís de la Unió Europea

La continuïtat o no de Catalunya a la UE en el cas que se separés d'Espanya serà la clau del 25-N

El sondeig indica que CiU està molt a prop de la majoria absoluta, encara que les setmanes passen i no aconsegueix assolir-la

Baròmetre polítc d’hivern de Catalunya de GESOP per a EL PERIÓDICO.

Baròmetre polítc d’hivern de Catalunya de GESOP per a EL PERIÓDICO.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

La continuïtat o no de Catalunya a laUnió Europea en el cas que se separés d'Espanya. Aquesta serà la clau més important de lacampanya electoral del 25-N. Ho demostra la batalla argumental que mantenen el PP i CiU i ho evidencia sobretot unaenquestaelaborada perGESOPper al programa de Tele 5El gran debate, de la productora La Fábrica de la Tele.

Segons elsondeig donat a conèixer aquest dissabte, el 50,9% delscatalans són partidaris de laindependència, però aquest percentatge baixa al 40,1% en el cas que la secessió suposés la sortida de la UE. El mateix treball indica que CiU està molt a prop dels 68 escons de la majoria absoluta, encara que les setmanes passen i no aconsegueix assolir-la, i que la disputa per ser la segona força al Parlament de Catalunya està més oberta que mai a causa d'una forta caiguda del PSC, del manteniment del PPC i del notable ascens d'ERC.

Notícies relacionades

>> Llegiu lainformació completa de l'enquestaaquest diumenge a e-Periódico.

>> Accediu a l'especial amb tots els sondejos delBaròmetre d'EL PERIÓDICO.