Negociacions arran del 23J

Bendodo insisteix que el PP suma més vots que Sánchez

El dirigent de Génova explica que estan treballant ja amb Coalició Canària i esperen poder canviar la posició del PNB

Bendodo insisteix que el PP suma més vots que Sánchez
1
Es llegeix en minuts
Elena Marín

El PP està convençut d’haver aconseguit fer un gir al relat que ha regnat aquestes últimes setmanes després de les eleccions del 23 de juliol. El moviment pactat amb Vox aquest diumenge els dona ales de cara a una investidura que fins fa només uns dies es preveia imprevisible, amb els dos líders mirant-se de reüll per veure qui obté el plàcet del rei Felip VI per acudir a la investidura. El moviment sincronitzat amb Vox d’aquest diumenge ho canvia tot, segons el PP.

Notícies relacionades

El coordinador general del Partit Popular, Elías Bendodo, ha afirmat aquest dilluns que Génova treballa ja amb Coalició Canària i amb el PNB una possible investidura d’Alberto Núñez Feijóo. «Les regles del joc han canviat» amb el moviment de Vox d’aquest diumenge, que mitja hora abans d’una intervenció pública del líder del PP va publicar un comunicat en el qual apuntava per primera vegada que oferia els seus 30 escons al PP a canvi de res. Fins ara, els d’Abascal asseguraven que només recolzarien un govern de Feijóo si hi entraven. Això, diu ara Bendodo, els facilita els números. «El PP té avui més suports que Sánchez», són 170 sís, més el que podrien aconseguir si CC i el PNB reconsideren la seva posició.

En una entrevista concedida aquest matí a la COPE, Bendodo ha apuntat que «en les pròximes hores» hi podria haver novetats referent a això. El PP i CC governen a les Canàries i el número tres del partit ha insistit en la seva bona relació personal, una cosa que entén que pot afavorir que els dos partits s’entenguin també per als seus acords nacionals. Les negociacions entre tots dos estan en marxa, segons ha revelat, tot i que CC va dir que parlaria tant amb el PP com amb el PSOE. Segons la seva opinió, el moviment de Vox obliga que «els que es van posicionar» en un determinat sentit fa uns dies, rebutjant qualsevol acord amb el PP per la mera presència de Vox en l’equació, es vegin ara obligats a replantejar-se la situació. Confien que això pugui servir per aconseguir també un acostament amb els nacionalistes bascos que dirigeix Andoni Ortuzar. "