Eleccions 23J

Abascal es va reunir amb Feijóo la setmana passada per analitzar l’escenari després del 23J

El partit de Santiago Abascal assegura que les dues grans partides es juguen a Aragó i Múrcia i allunya la viabilitat d’un Govern del PP

Abascal es va reunir amb Feijóo la setmana passada per analitzar l’escenari després del 23J
1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal es van reunir a mitjans de la setmana passada per abordar possibles escenaris després de les generals del 23 de juliol. Així ho asseguren fonts de la direcció nacional de Vox, tot i que el Partit Popular ha evitat confirmar-ho de moment. Els dos dirigents van mantenir dilluns una conversa telefònica on es van emplaçar a una reunió, després que la suma de PP i Vox quedés lluny de la majoria absoluta –amb 172 escons després del recompte del vot exterior, sense arribar als 176 necessaris.

Notícies relacionades

Mentre el PP insisteix a intentar la formació d’un Govern, des del partit d’Abascal admeten les escasses opcions que aquesta via prosperi, i apunten que les «úniques peces del puzle» que falten per encaixar són els Governs de la Regió de Múrcia i d’Aragó, on negocien els Governs dels populars Fernando López Miras i Jorge Azcón.

Des de la mateixa nit electoral, Abascal ha culpat el PP dels resultats del bloc de dretes, acusant-lo d’haver «frustrat l’alternativa» amb les seves crides al vot útil i amb les enquestes «manipulades». Una ofensiva que es manté en el dia d’avui, i que ha reiterat el seu portaveu Jorge Buxadé en roda de premsa, on ha criticat que «tant Feijóo com els seus líders es van passar l’última setmana de campanya assegurant que fregaven la majoria absoluta», i apel·lant al vot útil del PP. «Vox no té cap culpa que el PP fos irresponsable en la seva campanya», ha afirmat el dirigent.