Eleccions generals 23J

Sánchez dona per fet que aconseguirà la seva investidura: «La democràcia trobarà la fórmula»

El PSOE es fa a un costat i se’n va de vacances perquè Feijóo s’adoni que «no té suports» i «es cogui en la seva pròpia salsa»

El president no té intenció de reunir-se aquests dies amb el dirigent gallec i Ferraz aparca qualsevol contacte fins al setembre

¿Qui serà president?: peça multimèdia

Sánchez torna a renéixer contra pronòstic

Feijóo s’estavella contra les seves pròpies expectatives

1
Es llegeix en minuts
Marisol Hernández
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez imposa tranquil·litat en el PSOE. Cal allargar l’alegria del bon resultat en les eleccions generals del 23 de juliol –un milió de vots i dos escons més que el 2019– i aprofitar l’estiu. «Que la gent descansi i disfruti de les vacances», ha afirmat aquest dilluns davant dels seus, en la reunió del Comitè Executiu. Però sense perdre la confiança que la seva investidura, tard o d’hora, arribarà. «La democràcia trobarà la fórmula».

Notícies relacionades

Mentrestant, molta calma. El president en funcions creu, segons fonts socialistes, que cal donar temps que tots els partits assumeixen el resultat. Al PP. I també a Junts, l’abstenció del qual és necessària perquè Sánchez pugui continuar al capdavant del Govern. Tot i que en la cita a Ferraz no s’ha esmentat la formació de Carles Puigdemont ni que l’alcaldia de Barcelona, que els socialistes van arrabassar a Xavier Trias, sigui moneda de canvi. El PSOE, per ara, no ho preveu.

Després de dues eleccions consecutives, el missatge de Sánchez és que «el país ha de descansar». Ahir a la nit va intercanviar missatges amb Alberto Núñez Feijóo, que ha guanyat els comicis tot i que que no compta amb la majoria necessària per optar a la presidència. Però no preveu mantenir cap entrevista amb ell, malgrat que el candidat del PP insisteix a intentar governar i obrir una ronda de converses. Sánchez va escriure a Feijóo i, segons fonts de Génova, el dirigent gallec ja el va emplaçar a mantenir contactes els pròxims dies «de cara a evitar el bloqueig polític del nostre país». Des de Ferraz ho descarten: «Ja ho veurem al setembre».