El Periódico de l'Eixample

Eixample

Els eixos verds de l’Eixample

Els bancs de la superilla: 54 graus al sol, 30 a l’ombra

A1-178572698.jpg

A1-178572698.jpg / MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts

Són de fusta, un mal conductor de la temperatura (per això les culleres ideals per cuinar són d’aquest material), però els bancs de la superilla de l’Eixample exposats al sol han arribat aquests dies d’onada calor a fins a 54 graus centígrads. El mateix model de banc, però a l’ombra de la zona poblada d’arbres d’aquest carrer, és de mitjana uns 20 graus més fresc.

Notícies relacionades

Aquest és un dels mesuraments fets el 19 de juliol, amb un termòmetre infraroig homologat, un instrument de precisió que pren la temperatura de qualsevol superfície assenyalada amb un punter làser. A primera hora de la tarda, després d’una severa sessió d’insolació, els bancs del tram central del carrer de Consell de Cent, entre Pau Claris i Roger de Llúria, van arribar a aquests pics de 54 graus. Estaven tots buits.

El contrari passava amb els situats davant les façanes de l’altre costat del carrer. Estaven majoritàriament ocupats. L’efecte buscat en els anomenats eixos verds, que siguin un microclima fins i tot durant les onades de calor, s’ha aconseguit. La vegetació (la preexistent i l’acabada de plantar) ha dotat carrers com Consell de Cent, Girona, Borrell i Rocafort d’una ombra suficient perquè siguin llocs on estar-s’hi, no només passar-hi, quan, com dimecres, la temperatura ambient general era de 33 graus.