Educació Superior

De la universitat al lloc de treball: el model centrat en l’alumne que aconsegueix un 95% d’ocupabilitat

Blanquerna-URL presenta al Saló de l’Ensenyament les claus de la seva formació d’excel·lència

La majoria dels graduats d’aquesta universitat acaben treballant del que han estudiat

Blanquerna-URL serà present en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona que se celebrarà el 18 i el 19 de març

Blanquerna-URL serà present en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona que se celebrarà el 18 i el 19 de març / Cedida / Blanquerna-URL

2
Es llegeix en minuts

La decisió d’escollir universitat no acostuma a ser fàcil, però comptar amb tota una sèrie de dades objectives que avalin l’excel·lència d’un centre pot ajudar l’estudiant a prendre la millor decisió. La taxa d’ocupabilitat després de finalitzar una titulació, la qualitat de la formació i els docents, a més dels recursos oferts són, probablement, algunes de les qüestions que més s’ha de tenir en compte.

Per això, Blanquerna-URL explicarà al seu estand del Saló de l’Ensenyament, que se celebrarà a Barcelona els dies 18 i el 19 de març, com ajuda els alumnes a «convertir la seva vocació en una realitat professional». Els orientadors i professors explicaran les claus i avantatges dels diferents graus universitaris que imparteixen les tres facultats: Ciències de la Salut; Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport; i Comunicació i Relacions Internacionals.

Tal com expliquen des de Blanquerna-URL, el seu model situa sempre l’estudiant en el centre: «Els oferim una atenció personalitzada i una qualitat docent enfocada no només al coneixement tècnic, sinó també al desenvolupament d’habilitats necessàries per al futur, com el sentit crític, la capacitat d’anàlisi, el treball en equip i la comunicació d’impacte». I tot això, afegeixen, s’aconsegueix a través d’«una educació basada en l’excel·lència cultivada durant tants anys d’experiència».

¿Per què escollir Blanquerna-URL?

¿Per què escollir Blanquerna-URL?Un dels elements que diferencien la metodologia de Blanquerna-URL són els seminaris que s’imparteixen cada setmana, amb grups reduïts dirigits per un tutor professional, en què es treballa en equip i es reprodueixen situacions a què els alumnes s’enfrontaran al món professional.

A més, la universitat compta amb tres perfils diferents de professors per garantir un coneixement integral, proactiu i crític:

  • Professionals en actiu: Es tracta de professors que compaginen l’activitat docent amb l’exercici de la professió. Són un vincle únic amb el mercat laboral i aporten realitat i actualització al currículum acadèmic.

  • Professors docents: Combinen el coneixement de la matèria amb la pedagogia pròpia d’un mestre a través de les classes magistrals.

  •  Professors investigadors: Aquest perfil de docent es dedica a la investigació multidisciplinària, de qualitat i amb rellevància social. Potencia tant la investigació en el propi àmbit com l’aplicada i és un element indispensable per a la transferència de coneixement en l’entorn productiu.

En aquest sentit, les pràctiques són una porta d’entrada al món laboral i, de fet, un 40% dels graduats a Blanquerna-URL troben feina a través d’aquestes pràctiques. El centre compta amb 3.565 convenis amb empreses. Tot això explica la taxa d’Ocupabilitat Específica en relació amb la titulació dels seus estudiants, que és del 95%. Per tot això, Blanquerna-URL és l’única universitat privada catalana reconeguda com a Campus d’Excel·lència Internacional (CEI) i obté posicions destacades en tota mena de rànquings.

Diversos tallers i un ‘quiz’

Diversos tallers i un ‘quiz’Per conèixer la part més pràctica de les professions, Blanquerna-URL ha organitzat diversos tallers. Serà a la carpa de la plaça de l’Univers, on divendres es parlarà sobre educació o comunicació, entre d’altres, mentre que dissabte a la tarda els tallers versaran sobre fisioteràpia o esports. Inscripcions a saloensenyament.blanquerna.edu.

Dissabte al matí tindrà lloc la final del Quiz Blanquerna, presentat per Juliana Canet i Joan Grivé, d’Adolescents.cat.