Universitats

Convocada una nova edició dels premis Jóvenes Investigadores

  • La convocatòria compta amb una dotació econòmica de 119.000 euros

  • El certamen té com a finalitat acostar la cultura científica i la investigació als joves d’ESO, batxillerat i FP

Convocada una nova edició dels premis Jóvenes Investigadores
1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d’Universitats, juntament amb l’Institut de la Joventut d’Espanya (Injuve), ha convocat la 23a edició del Certamen Jóvenes Investigadores amb un pressupost de 119.000 euros segons recull el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). El certamen té com a finalitat millorar la cultura científica i fomentar el pensament crític en les etapes educatives prèvies a la universitat. Únicament podran optar a aquests premis els estudiants espanyols d’entre 15 i 20 anys matriculats en educació secundària obligatòria, batxillerat o formació professional durant el curs 2020-2021.

El certamen premia els treballs d’investigació realitzats pels alumnes en qualsevol de les àrees del currículum de les etapes educatives esmentades anteriorment. 

La convocatòria preveu un premi especial dotat amb 5.000 euros, set primers premis de 4.000 euros cada un, 10 segons premis de 2.000 euros i 10 tercers premis dotats amb 1.000 euros. A més també es premia amb 2.000 euros els professors-tutors dels alumnes guardonats amb el premi especial i el primer premi, i amb 1.000 euros els professors-tutors dels alumnes guardonats amb el segon premi. 

La convocatòria compta amb l’atorgament d’un màxim de vuit premis dotats pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), per realitzar estades de dues setmanes en un dels seus centres d’investigació. També es concediran participacions en certàmens i congressos científics internacionals. 

Notícies relacionades

El certamen compta, a més, amb la col·laboració d’altres prestigiosos centres com la Universitat de Màlaga, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Societat Espanyola de Química, la Societat Científica Informàtica d’Espanya i la Fundació Vencer el Cáncer.

El termini de presentació de les sol·licituds es mantindrà obert fins al diumenge 17 d’octubre.