OCUPACIÓ PÚBLICA

¿Com preparar oposicions ‘online’?

L’últim any, a causa de la pandèmia, s’ha incrementat la demanda d’acadèmies ‘online’

El mètode d’estudi de Gurú Oposiciones ajuda a combatre l’estrès i la falta de concentració, reptes principals dels opositors

¿Com preparar oposicions ‘online’?

Archivo

3
Es llegeix en minuts

El treball públic sempre ha sigut sinònim d’estabilitat laboral. La crisi financera de l’any 2008 i l’actual, ocasionada per la pandèmia de la Covid-19, han demostrat que preparar oposicions és una de les vies d’obtenir una feina estable i allunyada de la precarietat. Segons dades de l’INE, els treballadors públics han cobrat un 20% més que els del sector privat en els últims nou anys.

Aquells que aspirin a una feina pública tindran més oportunitats el 2021. El Ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, va anunciar fa uns dies que s’oferirien 30.000 places de treball públic. No només això, el ministeri està preparant una reforma del model d’accés per a l’any 2025 que pretén donar més pes als continguts pràctics que a la memorització.

Els beneficis que aporta el treball públic n’han fet créixer la demanda en els últims anys. Aquest factor també ha augmentat l’oferta d’acadèmies per preparar oposicions i l’últim any, a causa de les restriccions de la pandèmia, les que ofereixen els seus serveis online.

«La pandèmia ha confirmat una cosa que feia temps que nosaltres observàvem i és que la preparació de les oposicions ‘online’ aporta grans avantatges als opositors», asseguren des de Gurú Oposiciones, una plataforma que permet preparar oposicions ‘online’. En aquest sentit, expliquen que la demanda d’aquest servei ha crescut durant l’últim any i que s’ha convertit en una opció molt valorada pels opositors.

Les claus de la formació ‘online’

Les claus de la formació ‘online’Preparar oposicions ‘online’ requereix la mateixa constància que fer-ho en una acadèmia presencial. Per a això, també és necessari que l’acadèmia ofereixi serveis que dilueixin la distància entre el preparador i l’opositor. En aquest sentit, Gurú Oposiciones considera fonamental potenciar la comunicació amb l’alumne per trencar la distància que genera l’entorn digital.

«Potenciem la comunicació amb sessions setmanals de ‘coaching’ i classes per videoconferència, i enfortim la comunicació a través de diferents mitjans», asseguren des de Gurú. La plataforma també compta amb un canal de Youtube amb vídeos gratuïts per recolzar els opositors amb més informació.

Des de Gurú apunten que «preparar oposicions no ha de ser una cosa tediosa i avorrida, també es pot disfrutar». En aquest sentit, aquesta acadèmia ‘online’ destaca que l’èxit per aprovar unes oposicions està relacionat amb la il·lusió i la motivació que l’aspirant tingui a l’hora d’enfrontar-se a les oposicions.

Gurú ofereix actualment la possibilitat de preparar oposicions de justícia, administració de l’Estat i ajudant d’institucions penitenciàries. Tot i així, l’equip està treballant per preparar nous temaris i oferir la possibilitat de preparar un altre tipus d’oposicions.

Concentració i reducció d’estrès

Concentració i reducció d’estrèsEls opositors s’enfronten a altes dosis d’estrès i problemes emocionals. L’autoexigència, les hores invertides en l’estudi i la frustració serien els principals responsables d’algunes d’aquestes situacions. Tot això suposa un repte per als aspirants a un lloc de treball públic i en molts casos els pot afectar la capacitat de concentració i en la taxa d’èxit.

Notícies relacionades

En aquest sentit, és important que els aspirants coneguin les seves fortaleses i les debilitats. Per combatre aquesta situació, Gurú ha desenvolupat la seva pròpia filosofia d’estudi basada en el Mètode LER. Aquest sistema posa al centre les necessitats particulars de cada alumne i permet personalitzar la seva forma d’estudi perquè pugui potenciar totes les seves capacitats.

A això s’hi ha de sumar un curs complet de ‘mindfulness’ que té l’objectiu d’ajudar l’alumne a augmentar la seva capacitat de concentració, d’aprenentatge i de memoritzar. «Amb això aconseguim que l’alumne redueixi els nivells d’estrès i també potenciem els seus pensaments optimistes per projectar situacions d’èxit», destaquen. 

4 consells per aprovar unes oposicions