TORNS DE SORTIDA

Bargalló avança que no es modificaran les ràtios però es faran grups

El conseller d'Educació assegura que fins a principis de juliol no tindran les instruccions concretes per al curs

zentauroepp53560761 barcelona 28 05 2020 sociedad  entrevista ajosep bargallo  c200528204636

zentauroepp53560761 barcelona 28 05 2020 sociedad entrevista ajosep bargallo c200528204636 / LAURA GUERRERO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que en el pròxim curs «els alumnes que han de tenir una escolarització més normal són els menors de 14 anys», de manera que «es garanteix la presencialitat a infantil i primària», «sense mascaretes» i «amb distància de seguretat a l’aula». No es modificaran les ràtios, però es faran grups.

Aquests són alguns dels criteris que es prioritzaran per a la tornada a classe, en línia amb els que ha proposat el Govern, que «serà el pròxim 14 setembre a Catalunya de manera presencial prioritàriament per a tots els alumnes», ha afirmat aquest divendres el conseller en una entrevista a l’emissora RAC-1 que recull Efe.

Segons Bargalló, per evitar que els alumnes estiguin molt junts, es faran grups a les classes que «aviat podrem saber si seran de més de 15 alumnes» per «seguir les mesures de seguretat i sanitàries». 

Instruccions a principis de juliol

El conseller ha recordat que s’ha posat en marxa una comissió mixta tècnica entre les conselleries d’Educació i Salut, que espera tenir conclusions a finals d’aquest mes i, a principis de juliol, espera haver ultimat «les normes o instruccions que regiran per al començament del curs».

La intenció és que les sortides al pati es facin «per torns planificats», així com les sortides dels centres, per tal d’«evitar concentracions a la porta amb 150 pares i 300 nens», en un disseny que dependrà de les instal·lacions de cada escola.

L’objectiu és «fer que la vida escolar sigui com més normal millor, seguint les normes de seguretat», i «també haurem de fer més torns de menjador i que s’utilitzin més espais com a tal», ha afegit Bargalló.

L’escola «és segura» i «hem d’assegurar que ho sigui pel bé de tots», ha afirmat el conseller, i per això «hem de preveure moltes mesures d’higiene, com ara rentar-nos molt les mans i ens podem plantejar prendre la temperatura si les mesures sanitàries així ho exigeixen».

Espais útils i personal

Sobre la contractació de més professors, Bargalló ha reiterat que «som en la fase de veure quants espais útils tenim a cada escola i d’acabar de tancar amb Salut el tema de les ocupacions».

Notícies relacionades

«D’allà sortirà el nombre exacte de mestres i de la resta de personal, com ara personal d’administració i serveis, monitors i cuidadors, que necessitem», i seva la contractació «es farà a partir de l’1 de setembre», segons Bargalló.

De cara al pròxim curs, el transport escolar «tindrà les mateixes consideracions que la resta de transport públic», amb l’«obligació d’anar amb mascareta i seguint les mesures sanitàries», tot i que «podrà variar l’horari, en funció de les hores d’entrada i sortida dels centres», segons el conseller.