MESURA CONDICIONADA

Madrid defensa reobrir escoles la segona quinzena de maig

El conseller d'Educació proposa matricular els alumnes a través d'internet per evitar aglomeracions

ACOMPAÑA CRÓNICA: CORONAVIRUS ECUADOR EDUCACIÓN. AME8595. QUITO (ECUADOR), 28/03/2020.- Un niño estudia bajo la modalidad de educación a distancia, tras el cierre masivo de colegios por el coronavirus, este sábado en Quito (Ecuador). La llegada del coronavirus a Ecuador ha provocado un salto a otra dimensión en temas educativos al llevar a paso forzado a profesores, estudiantes y padres de familia al mundo de la tecnología, en un país donde muchos hogares no tienen ni internet ni ordenadores. EFE/ José Jácome

ACOMPAÑA CRÓNICA: CORONAVIRUS ECUADOR EDUCACIÓN. AME8595. QUITO (ECUADOR), 28/03/2020.- Un niño estudia bajo la modalidad de educación a distancia, tras el cierre masivo de colegios por el coronavirus, este sábado en Quito (Ecuador). La llegada del coronavirus a Ecuador ha provocado un salto a otra dimensión en temas educativos al llevar a paso forzado a profesores, estudiantes y padres de familia al mundo de la tecnología, en un país donde muchos hogares no tienen ni internet ni ordenadores. EFE/ José Jácome / José Jácome (EFE)

Es llegeix en minuts

Europa Press

El conseller d’Educació i Joventut de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, ha defensat aquest dimarts la necessitat de reprendre les classes presencials en els centres educatius «si l’economia es torna a activar».

«Nosaltres estem totalment en contra de llançar la tovallola i de dir que el curs s’ha acabat», ha manifestat Ossorio, qui ha defensat que «cal fer tot el possible perquè hi torni a haver classes presencials abans de l’estiu» i exàmens presencials al juny.

«Desitgem que amb les mesures de confinament tan dures que hi ha hagut la pandèmia es vagi extingint i que això sigui possible», ha agregat, per assenyalar que «si l’economia es torna a activar, és necessari que també les escoles i els instituts estiguin amb classes presencials».

No a l’aprovat general

Quant a la possibilitat de tancar el curs escolar de manera immediata i concedir un aprovat general, ha dit que la rebutgen totalment també i que «en l’educació és molt important l’esforç, l’exigència, sentir-te avaluat». «L’enorme esforç que han fet els alumnes, els professors, fins i tot les famílies que han estat ajudant a casa en unes situacions complicades... seria menysprear aquest esforç dir que això ara no s’avalua», ha postil·lat.

Et pot interesar

Així mateix, el conseller ha destacat que els docents tenen «sensibilitat» i «sentit comú» i «sabran avaluar tenint en compte les dificultats que hagin pogut tenir els alumnes que hagin tingut menys mitjans informàtics, que tinguin determinades limitacions a l’hora de l’estudi, necessitats especials».

També contempla que «fins a finals de juny hi hauria un espai de temps per fer classes, per recuperar una mica del que durant aquestes setmanes no s’ha pogut donar i fer els exàmens», així com fer una matriculació a través d’internet «per evitar que s’acumuli gent als centres educatius per presentar les instàncies».