COL·LAPSE A FI DE CURS

40 especialistes intenten arreglar el programa Esfera de notes escolars

L'empresa responsable diu que les incidències es deuen a "interaccions amb altres aplicacions"

Assegura que el 85% de les qualificacions ja s'han introduït i algunes escoles retarden l'entrega al juliol

zentauroepp48673039 notes can peixauet190617133650

zentauroepp48673039 notes can peixauet190617133650 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

Es mantenen els problemes però sembla que la cosa avança i que -molt important– es van coneixent els errors que han causat que els professors hagin tingut tants inconvenients per introduir les notes a la plataforma del Departament d’Educació, coneguda com a Esfera. Segons Itteria, la companyia responsable de l’aplicació, ja s’han introduït més del 85% de les qualificacions. Entre les explicacions possibles: "La interacció amb altres aplicacions que complementen el procés d’avaluació". 

Notícies relacionades

Segons aquesta empresa, un equip format per 40 especialistes "de totes les parts implicades" està treballat per millorar el rendiment del programa i recuperar, com més aviat millor, el nivell de funcionament òptim". A través d’un comunicat, Itteria (la unió de les empreses Seidor, Aventia i Nexica). Mentre s’intenta solucionar la part informàtica, moltes escoles i instituts han retardat l’entrega de notes fins al 28 de juny. Alguns, com El Sagrer de Barcelona, ha decidit allargar el termini fins al 3 de juliol. Però això no és tot. En la missiva enviada a les famílies, informa que la tradicional reunió per comentar els informes dels nanos queda anul·lada.

"Errors constants"

El sindicat CCOO ha exigit aquest dijous el pagament de les hores extres invertides pel professorat de Primària i ESO arran del caos en el sistema Esfera. El secretari general d’Educació del sindicat, Manel Pulido, ha instat el Departament d’Educació que reclami el pagament a l’empresa responsable del programa, que ha patit «errors constants» que han sigut denunciades pels professors. Pulido s’ha queixat que el professorat i la direcció dels centres hagin de compensar amb hores extres “elserrors de les empreses adjudicatàries de contractes milionaris”. En aquest sentit, també ha reclamat al Govern que “deixi d’externalitzar un servei bàsic per al servei educatiu”.