Anar al contingut

¿Amor o abús sexual? Polèmica per una pregunta sobre 'Terra baixa' a la selectivitat

El Periódico

¿Amor o abús sexual? Polèmica per una pregunta sobre 'Terra baixa' a la selectivitat

ALBERT BERTRAN

Una pregunta en l’examen de selectivitat de llengua i literatura catalana sobre l’obra 'Terra baixa', d’Àngel Guimerà, ha aixecat crítiques a les xarxes socials per la consideració de “relació amorosa” entre dos dels personatges.

Aquest apartat en l’examen de dimarts, amb una puntuació de 0,1 punts, preguntava tipus test si era veritat o fals que 'La Marta manté una relació amorosa amb en Sebastià' –la resposta correcta era afirmativa–, quan a l’obra la noia té 14 anys i el terratinent abusa d’ella.

Fonts del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) han assegurat a Europa Press que la pregunta i la resposta segueixen els “criteris de l’assignatura de llengua i literatura catalana”, que està elaborada per professors de la matèria i que no tenen constància de cap queixa formal. No obstant, la discussió s’ha obert a Twitter amb tota mena de comentaris.

La selectivitat s’ha acabat aquest dijous amb les proves de geografia, física, dibuix artístic, llatí, matemàtica, biologia, cultura audiovisual, grec, disseny, literatura catalana i tecnologia industrial.

Els estudiants podran conèixer els resultats de les proves a partir del 27 de juny, i tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació igual o superior a 9 rebran una distinció de la Generalitat el pròxim 20 de juliol.