DISPOSICIÓ DE LA LOMCE

El Ministeri d'Educació renova l'ajuda per a escolarització en castellà a 36 famílies residents a Catalunya

La consellera d'Ensenyament rep amb "sorpresa" la notificació i critica que no s'hagi respost a les al·legacions del seu departament

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat ha rebut aquesta setmana una comunicació del Ministeri d’Educació en què es notifica la renovació per al curs actual de l’ajuda de 6.000 euros per a l’escolarització en castellà en escoles privades de nens de 36 famílies residents a Catalunya. La consellera Meritxell Ruiz va manifestar ahir la seva «sorpresa» perquè no es correspon, segons va explicar, amb «l’operació diàleg que diuen que tenen oberta», en al·lusió al Govern central. Ruiz va criticar també que el ministeri no hagi respost a les al·legacions efectuades pel seu departament.

L’ajuda dels 6.000 euros està prevista en la disposició addicional 38 de la LOMCE. La comunicació del ministeri fa referència a 36 famílies, davant la cinquantena del curs anterior. Segons Ensenyament, és una «situació preocupant» ja que el Govern de la Generalitat no té «cap paper» en el procés ja que el particular és qui es dirigeix directament al ministeri, i el ministeri ho resol sense tenir en absolut en compte les al·legacions de la conselleria.

Notícies relacionades

Ruiz va explicar que la majoria dels expedients corresponen a alumnes que ja estaven escolaritzats, molts des de P3, en escoles privades abans que entrés en vigor la disposició de la LOMCE. A més a més, també va recalcar que a les famílies se’ls va oferir preinscriure’s en escoles pròximes al domicili que incloguessin alguna matèria no lingüística en castellà.