Agència Tributària

La dura sanció que t’arribarà si no fas la Declaració de la Renda

Així pots consultar les dades fiscals per fer la declaració de la renda

Com sol·licitar i confirmar l’esborrany de la declaració de la renda

Així pots fer la declaració de la renda pas a pas | Guia

La dura sanció que t’arribarà si no fas la Declaració de la Renda
1
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

El termini per fer la Declaració de la Renda 2022-2023 ha començat aquest dimarts 11 d’abril. Fins al 30 de juny, els contribuents que superin el límit d’ingressos establert, el qual ha patit lleugeres modificacions aquest any, hauran de declarar l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) del seu exercici del 2022.

Aquells treballadors que no facin la declaració dins del termini esmentat rebran dures sancions per part de l’Agència Tributària, les quanties de les quals oscil·laran entre el cinc i el 20% en funció de la situació i la demora.

Multes per declarar fora de termini

Presentar la Declaració de la Renda fora de termini porta diferents penalitzacions. Com es pot esperar, les sancions no seran les mateixes si surt a pagar o a tornar, per la qual cosa és important calcular correctament els ingressos i l’IRPF aplicat. En aquells contribuents el resultat fos a tornar, la multa d’Hisenda seria d’una quantitat fixa de 100 euros.

Notícies relacionades

En canvi, aquells treballadors que no hagin pagat l’import corresponent abans del 30 de juny rebran sancions de fins al 20%:

  • Presentar la declaració abans del requeriment de l’Agència Tributària: sanció del 5%

  • Presentar la declaració amb una demora de tres mesos: sanció del 10%

  • Presentar la declaració amb una demora d’entre 6 i 12 mesos des del final del termini: sanció del 15%

  • Presentar la declaració amb una demora de més d’un any respecte el final del termini: sanció del 20%, a la qual hi caldria afegir interessos.

A més de totes aquestes multes, els contribuents també poden rebre altres penes per cometre errors en el càlcul d’ingressos declarats, realitzar pagaments incorrectes, no indicar el Número d’Identificació Fiscal (NIF) o incloure deduccions i documents falsos.

Temes:

IRPF Hisenda