Renda 2022

Nou missatge d’Hisenda a més del milió i mig de persones que cobren l’Ingrés Mínim Vital

Malgrat ser una ajuda no contributiva, els beneficiaris de l’IMV sí que tenen una cita amb la declaració de Renda a partir de l’11 d’abril

Nou missatge d’Hisenda a més del milió i mig de persones que cobren l’Ingrés Mínim Vital
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Hi ha més d’un milió i mig de persones que cobren l’Ingrés Mínim Vital (IMV), segons el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Aquesta ajuda, malgrat ser no de manera contributiva i independentment dels ingressos totals que els que la rebin tinguin, els obliga a presentar declaració de la Renda, segons adverteix l’Agència Tributària: «els beneficiaris de l’Ingrés Mínim Vital han de presentar la declaració de l’IRPF, amb independència de la quantia dels seus ingressos».

La raó d’aquesta obligatorietat és que l’IMV, tot i que no tributi, és una ajuda que es renova cada desembre segons el nivell de renda dels sol·licitants, una cosa que es comprova creuant dades entre Hisenda i la Seguretat Social.

Notícies relacionades

La Seguretat Social adverteix: «Sí que s’hauran de declarar, com a rendiments del treball, les quanties que superin els 11.862,90 euros (1,5 vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples, IPREM). En el cas que, al costat de l’IMV, es percebin altres ajudes a col·lectius amb risc d’exclusió social com la renda mínima d’inserció, rendes garantides i ajudes similars de comunitats autònomes i ajuntaments, només s’ha de declarar, i tributar, per aquest excés. En la gran majoria de supòsits, la declaració serà molt senzilla, sense ingressos per incorporar. En molts casos la quota serà zero (ni a ingressar, ni a tornar), de manera que, si no s’ha obtingut cap altra renda, les caselles de la declaració apareixeran amb import zero».

Es pot recordar que l’Ingrés Mínim Vital «no genera per si mateix dret a la deducció per maternitat, ni a les deduccions per família nombrosa o persones amb discapacitat a càrrec».

Temes:

IRPF Hisenda