Madrid experimenta una pujada de preus constant

La barra de Martín Tostón, el colamdo del barrio de Salamanca.

La barra de Martín Tostón, el colamdo del barrio de Salamanca.

1
Es llegeix en minuts

El gener del 2025, la inflació a la Comunitat de Madrid va arribar al 3,1%, amb increments en restaurants i hotels (5,3%). L’hostaleria registrava una pujada de preus de restauració del 3,7% aquest agost respecte a l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. La pujada de preus de l’hostaleria madrilenya dels últims mesos es manté constant, entre un 3,6% i un 3,8%. El 2024, el cost mitjà d’un menú del dia a Madrid se situava en 14,80 euros, més d’un euro i mig per sobre de la mitjana nacional, segons dades d’Hostaleria d’Espanya i Edenred. Va comportar un increment del 6,1% respecte a l’any anterior, fet que reflecteix l’impacte de la inflació.

Notícies relacionades

Tenint en compte les dades que s’han obtingut aquest últim any, el preu mitjà d’un menú del dia a la capital vorejaria ara mateix 15,30 euros, de manera que seria una de les ciutats espanyoles més cares. Com en tot, els costos varien significativament depenent del barri. Per exemple, al de Salamanca, on predomina el luxe i hi ha més poder adquisitiu, alguns menús del dia arriben a costar 35 euros. En barris més perifèrics, però, alguns comerços tradicionals mantenen preus populars i ofereixen menús del dia per menys d’11 euros.

Una cervesa doble (0,5 l), la més demanada a Madrid, costa de mitjana uns 3,90 euros, segons Numbeo. No obstant, i tot i que els preus oscil·len entre tres i quatre euros a la majoria de locals, al barri de Salamanca pot arribar a 4,50 o cinc euros.

Temes:

Madrid Euro