El Penedès inicia una verema que augura excel·lent

Codorníu pagarà un 45% per sobre de la mitjana per pal·liar l’impacte climàtic

El Penedès inicia una verema que augura excel·lent
1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

A les tres de la matinada, tractors i remolcs ja recorrien les finques. Ahir va començar la verema al Penedès, com ha passat els últims anys, a la llum de fars i llanternes, en plena nit, per evitar les hores de més insolació. La primera que es va collir va ser una vinya del Bedorc, a Piera (Anoia), on creix la varietat chardonnay, propietat de David Altés, de l’associació Aliances per la Terra. D’aquest raïm s’obtindrà el coupage de Gramona Imperial, el conegut escumós de la casa, amb criança mínima de 50 mesos.

Notícies relacionades

"Les previsions són excel·lents quant a la qualitat del raïm i la maduració ha sigut tranquil·la atesa la meteorologia favorable", indiquen fonts del celler. "Els últims controls de maduració indiquen una ràtio en el pes per raïm molt encoratjadora, també gràcies a les pluges d’aquestes setmanes, que, juntament amb les de tot l’any, han fet d’aquest 2025 el més plujós dels últims cinc anys", segons destaca la vitivinícola.

També els cellers Raventós Codorníu preveuen un increment significatiu de la collita. Esperen augmentar la compra de raïm almenys en un 50% aquesta verema, que auguren un 35% superior a la del 2024, i ja ha comunicat a la seva xarxa de viticultors que aplicarà de nou el denominat plus climàtic del 45% sobre el preu base pactat en els contractes plurianuals. És, segons fonts de Codorníu, una mesura de suport excepcional en resposta a l’impacte persistent del canvi climàtic en els cultius del Penedès.