¿Eres empresario de catalán y quieres marcar la diferencia? Marca la Casilla Empresa Solidaria

Més de 300.000 empreses ja marquen la Casella Empresa Solidària, batent un rècord de recaptació que impulsa milers de projectes socials sense cap cost per al sector privat.

SI VIVIM EN UN PLANETA MILLOR ÉS X TU

SI VIVIM EN UN PLANETA MILLOR ÉS X TU

4
Es llegeix en minuts

Marcar una simple casella pot canviar moltes vides. Això és el que demostra la darrera campanya de la Plataforma del Tercer Sector (PTS): més de 306.000 empreses van marcar la Casella Empresa Solidària a la seva declaració de l'Impost de Societats el 2024, generant una recaptació històrica de 83,68 milions d'euros per finançar projectes socials. Un gest voluntari, gratuït i amb un impacte enorme.

Però ¿què saps realment sobre la Casella Empresa Solidària? Més informació a: Casella Empresa Solidària

Más información en: Casilla Empresa Solidària

Un creixement exponencial del compromís empresarial

Els resultats no deixen cap dubte: la implicació del teixit empresarial espanyol amb la transformació social va a l'alça. La recaptació ha crescut un 45% respecte a l'any anterior i gairebé s'ha duplicat respecte al 2022. Però el més sorprenent és el nombre d'empreses implicades, que s'ha multiplicat per set en només un any. Tot i així, hi ha marge de millora: només el 19% de les empreses que podrien marcar la casella ho han fet. Si ho fessin totes, el potencial pujaria fins a 273 milions d'euros, segons càlculs del Ministeri d'Hisenda.

La Casella Empresa Solidària no és només una declaració d’intencions: és acció concreta. Amb la recaptació de les campanyes Casella Empresa Solidària i X Solidària, només el 2024 es van finançar 1.078 projectes a nivell estatal, desenvolupats per 295 entitats socials. Les últimes dades disponibles mostren també que, a nivell autonòmic, 9.456 projectes més van ser duts a terme per 3.037 entitats el 2023. Són iniciatives que lluiten contra la pobresa, l'exclusió i la desigualtat i promouen una societat més inclusiva. Es tracta d'una gran diversitat de projectes dirigits a garantir els drets de la ciutadania, lluitar contra la pobresa, l'exclusió social i la desigualtat i tenen per objectiu avançar cap a una societat més justa, igualitària i inclusiva.

¿Com s’ha de marcar la Casella Empresa Solidària?

Marcar la Casella és una acció voluntària, sense cost i molt senzilla. Aporta valor de reputació a la teva empresa i permet destinar part dels impostos al suport de projectes socials que ajuden persones en situació d'exclusió i vulnerabilitat.

Des de l'1 fins al 25 de juliol, qualsevol empresa espanyola, independentment de la mida, pot marcar la Casella Empresa Solidària i destinar el 0,7% de la seva tributació a finançar projectes socials en només dos passos:

1.) Adreça't a l'apartat 'altres caràcters - finalitats socials' de l'impost de societats.

2.) Marca la casella 00073 (al model 200) o la 069 (al model 220).

Casillas para marcar: 0073 del modelo 200 y 069 del 220 /

Redación

¿Per què t'interessa com a empresa?

Notícies relacionades

· En marcar la Casella Empresa Solidària, les empreses poden optar al Segell Empresa Solidària, una distinció que atorga la Plataforma del Tercer Sector i que es pot sol·licitar sense cap cost a partir de l'1 d'agost de 2025. Aquest reconeixement reforça el compromís social de l'empresa i, segons dades de la CES, el 70% de les companyies ho considera.

· La Casella Empresa Solidària constitueix una de les principals vies de canalització de responsabilitat social de les empreses, tornant part del benefici a la societat en aportar fons que es destinen a finançar projectes socials d'interès general. A més, contribueix al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

Sobre la Plataforma del Tercer Sector

La Plataforma del Tercer Sector (PTS) és una organització d’àmbit estatal constituïda per unir i ampliar la veu del Tercer Sector a Espanya. Defensa, mitjançant una veu unitària, els drets i els interessos socials de la ciutadania, especialment de les persones en situació de pobresa o risc d'exclusió.

Fundada el gener de 2012, està formada per nou de les organitzacions més representatives de l'àmbit social a Espanya (Plataforma del Voluntariat d'Espanya (PVE); Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió social a l'Estat Espanyol (EAPN-ES); Plataforma d'ONG d'Acció Social (POAS); Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI); Creu Roja Espanyola; Càritas Espanyola; Organització Nacional de Cecs d'Espanya (ONCE); La Coordinadora d’ONG per al Desenvolupament; i Plataforma de la Infància; i onze plataformes i taules territorials. Actualment, representa prop de 28.000 entitats de l’àmbit social.

La Plataforma del Tercer Sector és la impulsora de la inclusió de la Casella Empresa Solidària a l'Impost de Societats, present des del 2018. Les empreses que en presentar la declaració d'aquest tribut marquen la Casella Empresa Solidària, un gest lliure, amb cost zero i altruista, estaran destinant el 0,7% de la recaptació per la recaptació. L'aportació del Tercer Sector a l'economia espanyola representa l'1,44% del PIB nacional i suposa el 3,4% de l'ocupació. A les entitats del Tercer Sector hi treballen més de 528.000 persones, comptant a més amb més de 4 milions de persones voluntàries. Segons les darreres dades disponibles, les entitats del Tercer Sector fan 47 milions d'atencions directes a l'any.

Temes:

Compromís ONCE