Barcelona, protagonista
Heura Foods es muda al 22@
La companyia dedicada a produir aliments amb proteïna vegetal trasllada les seves oficines centrals i el seu laboratori a l’edifici Newwork Coworking.
Creixement. Heura Foods, start-up catalana dedicada a produir aliments de base vegetal que imiten la carn, ha decidit traslladar-se al districte tecnològic de Barcelona, el 22@. La companyia, que ha popularitzat els productes vegetals substitutoris de la carn animal, ha optat per traslladar les seves oficines centrals i el seu laboratori a l’edifici Newwork Coworking, ubicat a la zona nord d’aquest emblemàtic districte tecnològic que, des de principis dels anys 2000, s’ha consolidat com l’epicentre de la innovació tecnològica i econòmica de la ciutat.
Amb aquest moviment estratègic, Heura Foods reforça la seva posició en "un entorn empresarial d’alt dinamisme i creixement", segons destaca l’empresa. L’edifici Newwork Coworking, una antiga fàbrica de components elèctrics situada al carrer del Perú i completament renovada el 2021 després d’una inversió de sis milions d’euros, ofereix unes instal·lacions de 2.700 m2 distribuïts en sis plantes, amb capacitat per a 200 persones. Heura Foods ocuparà uns 800 m2.
Entre les característiques d’aquest edifici destaquen un conjunt d’oficines privades, espais de coworking amb internet d’alta velocitat, un terrat amb vistes panoràmiques de 360º, zones comunes per a networking àrees de descans, cuina compartida, servei de càtering, accés les 24 hores i els set dies de la setmana, sistemes de seguretat avançats, climatització intel·ligent i materials sostenibles.
Des de la seva fundació el 2017 per Marc Coloma i Bernat Añaños, Heura Foods s’ha convertit en un referent en la producció d’alternatives vegetals a la carn. Entre la seva oferta destaquen hamburgueses, salsitxes, mandonguilles, croquetes i pizzes, els seus productes elaborats amb ingredients 100% vegetals a què atorguen "un sabor mediterrani", segons remarquen.
La companyia ha registrat un èxit meteòric. Els seus productes són presents en cadenes com Ametller Origen, La Sirena, Condis, Caprabo o Bon Preu, a més de 400 restaurants independents i franquícies com Udon i Pans&Co. A més, el seu abast digital s’estén a plataformes com Glovo i Amazon. Aquest creixement es complementa amb la seva expansió internacional, ja que opera a més de 10 països. El grup, que aposta per la innovació, té una patent en curs i algunes més en desenvolupament.
Buscant la rendibilitat
Notícies relacionadesL’empresa d’alimentació a base de proteïna vegetal va incrementar les seves vendes en un 22% el 2023 (últimes dades disponibles), amb un volum de negoci de 38,3 milions d’euros. Per continuar impulsant el seu projecte empresarial i entrar al més aviat possible en rendibilitat, Heura va tancar el mes de febrer passat una ronda de finançament de 40 milions d’euros que va suposar l’entrada al seu capital de la multinacional neerlandesa Upfield, líder en producció de margarina vegetal i propietària de les marques Flora, Tulipán i ProActive. També van participar en l’operació els fons especialitzats Unovis Asset Management, European Circular Bioeconomy Fund i New Tree Impact.
Heura Foods deixa enrere amb el canvi la seva oficina de 600 m2 al barri de la Sagrada Família per ocupar un espai de més de 800 m2. Aquest trasllat significa tornar a les seves arrels, ja que va començar el 2017 en un petit coworking a pocs metres de la nova seu. Al seu torn, la incorporació d’Heura suposa que Newwork Coworking, que combina lloguers tradicionals amb espais flexibles, arribi a un 97% d’ocupació del seu espai i a una facturació estimada de 600.000 euros el 2025.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- El temps Desembre es complica a Catalunya: pluges, borrascas i la incògnita de la neu per Nadal
- Concurs 55 candidats estrella de tot el món opten a dissenyar el Liceu Mar
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Relacions socials La soledat no desitjada per Nadal: «M’agradaria celebrar-ho amb els meus fills, però sembla que no existeixo per a ningú»
- Sorteig del 'Gordo' Ni cobrar-lo ni trucar als teus amics: què és el primer que has de fer si et toca la Loteria de Nadal?
- Investigació a la dona del president L’Audiència manté Begoña Gómez imputada per malversació per l’«interès en els assumptes lucratius» de la seva assistent a la Moncloa
- Selectivitat Les proves d’accés a la universitat a Catalunya seran els dies 9, 10 i 11 de juny del 2026
- Postura ferma Salvador Sobral rebutja tornar a Eurovisió el 2026 i marca una línia vermella amb Israel
