Ford acomiadarà 1.622 empleats de la fàbrica d’Almussafes

La multinacional xifra en 626 les baixes incentivades i en 996 els acomiadaments objectius, amb preferència de recontractació el 2027

Ford acomiadarà 1.622 empleats de la fàbrica d’Almussafes
1
Es llegeix en minuts
JUANMA VÁZQUEZ

El pronòstic que el president del comitè d’empresa de Ford Almussafes i líder de la UGT, Carlos Faubel, va fer en una entrevista amb aquest diari s’ha complert. El nou ero a Almussafes serà el més nombrós fins ara. La multinacional va xifrar ahir en una reunió amb els sindicats l’excedent total de plantilla de la fàbrica en 1.622 persones. O el que és el mateix, que aquest és el nombre d’empleats a qui pretén donar sortida amb el nou expedient. Segons va explicar ahir el sindicat ugetista en un comunicat, la proposta de la firma és que 626 d’aquestes sortides es facin "per baixes incentivades amb caràcter definitiu" i 996 serien "acomiadaments objectius amb preferència de recontractació el 2027".

Una xifra que, això sí, no és definitiva. Perquè la UGT, al seu document, destaca : "No tornarem a la taula de negociació fins que hàgim celebrat la nostra Assemblea d’Afiliats, aquest dissabte dia 15, per la qual cosa la següent reunió es produirà el dilluns 17". Serà en aquell moment, afegeixen, quan traslladin a la direcció de la firma "per on passaria un possible acord amb la UGT". Això sí, dimarts passat la central ja va avisar que, amb aquest expedient, donaran "per conclosa la fase de reestructuració", un procés que s’ha donat en l’últim lustre i que –sense explicar les més de 1.600 noves baixes d’aquest ero– ha deixat la plantilla de la històrica factoria en el seu mínim històric. Aquestes sortides busquen adaptar la plantilla de la factoria a la realitat productiva que es viurà a la planta amb només un Kuga en les línies.

Temes:

Cotxes UGT