Alimentació

Nestlé inverteix 22 milions d’euros en la planta de Girona

La injecció econòmica es destinarà a una segona caldera de biomassa que permeti utilitzar estelles de la neteja de boscos

Nestlé inverteix 22 milions d’euros en la planta de Girona
1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

És una de les fàbriques més importants de producció de cafè per a Nestlé a escala mundial i, ara, es converteix també en una de les més avançades en termes d’estratègies mediambientals. El grup suís invertirà 22 milions d’euros a dotar la seva planta de Girona d’una segona caldera de biomassa. L’objectiu és que aquesta infraestructura s’alimenti no només del pòsit del cafè sobrant com fins ara, sinó també d’estelles procedents de la neteja dels boscos pròxims a aquesta instal·lació. I aconseguir, així, en definitiva, que el 80% del vapor que necessita l’espai per funcionar procedeixi de les dues fonts.

Notícies relacionades

"El que farem és reduir 18.100 tones d’emissions a l’atmosfera, valoritzarem el 100% del solatge de cafè que tenim a la fàbrica [producte que s’obté durant la fabricació de cafè soluble] i introduirem biocombustible que prové de la neteja dels boscos de Catalunya per produir el 80% de la demanda d’energia en forma de vapor de la fàbrica", va enumerar el conseller delegat de Nestlé Espanya, Jordi Llach, en la seva primera presentació davant els mitjans de comunicació des que va assumir el càrrec fa just dos anys. El propòsit paral·lel –va afegir – és "reduir la dependència del gas natural, que és un combustible fòssil i que està sotmès a estressos geopolítics".

El moviment, que, si tot va bé, hauria de veure els seus fruits a tot estirar l’agost de l’any que ve, s’emmarca en una meta global que és aconseguir que Nestlé com a grup emeti zero gasos amb efecte hivernacle de cara al 2050.

Temes:

Girona