L’Estat entra en el consell de Telefónica i elegeix Carlos Ocaña

L’economista designat per representar la SEPI en la teleco va ajudar Sánchez en l’elaboració de la seva tesi doctoral

Carlos Ocaña Orbis. | ARXIU

Carlos Ocaña Orbis. | ARXIU

1
Es llegeix en minuts
David Page

El Govern espanyol fa valer el seu desembarcament en l’accionariat de Telefónica i entrarà en el consell d’administració de la companyia. L’elegit per ser el representant de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) en l’òrgan de govern de la teleco és Carlos Ocaña Orbis, un economista pròxim al president del Govern, Pedro Sánchez, a qui va ajudar en l’elaboració de la seva tesi doctoral; va ocupar alts càrrecs a l’Oficina Econòmica de la Moncloa i en el Ministeri d’Indústria de la mà de Miguel Sebastián en els governs de Rodríguez Zapatero, i ara és membre del comitè executiu del Reial Madrid com a adjunt al director general.

Notícies relacionades

El consell d’administració de Telefónica té previst aprovar en la seva reunió d’avui, prèvia a la presentació dels resultats trimestrals del grup un dia després, el nomenament de Carlos Ocaña Orbis com a nou conseller de la companyia. Per donar entrada a l’economista com a representant en el consell de l’estatal SEPI i no haver d’alterar el nombre de consellers, fixat en un màxim de 15, un dels consellers independents deixarà el seu lloc, segons confirmen fonts coneixedores del procés. La consellera independent que abandonarà el càrrec serà Carmen García de Andrés.

El Govern ja havia confirmat la seva intenció de sol·licitar tenir representació en el consell d’administració de Telefónica. La SEPI havia confirmat oficialment fins ara comptar amb una participació lleugerament superior al 6%, ja a prop del paquet que li dona dret directe a tenir un conseller, que és del 6,7% de les accions. No obstant, amb una participació menor, d’entorn d’un 5%, altres accionistes com CriteriaCaixa i BBVA ja tenen un seient a l’òrgan de govern.

Temes:

Govern BBVA