El Santander aconsegueix el 10,9% més i s’acosta el rècord de 12.000 milions

L’entitat va guanyar 2.852 milions d’euros entre el gener i el març, i al llarg de l’any espera aconseguir una rendibilitat sobre el capital del 16%

El Santander aconsegueix el 10,9% més i s’acosta el rècord de 12.000 milions

PABLO ALLENDESALAZAR

1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

Com els seus principals competidors espanyols, el Santander tampoc ha notat encara l’impacte del cada vegada més pròxim inici del cicle de baixades dels tipus d’interès de referència per part dels bancs centrals. L’entitat va guanyar 2.852 milions d’euros entre gener i març, un 10,9% més que en el mateix període de l’any passat.

De no ser per l’impost a la banca (que li va costar 335 milions, el 49,5% més), hauria registrat el benefici trimestral més gran des que va ser fundat el 1857. El grup, així, està en línia amb la seva previsió de superar en tot l’exercici els 12.000 milions d’euros, per sobre del rècord històric d’11.076 milions de l’any passat.

Notícies relacionades

Al contrari que altres entitats, no obstant, el banc presidit per Ana Botín no ha donat per descomptat que el 2025 tornarà a marcar un nou màxim de benefici. Aquest any, així, continua esperant obtenir una rendibilitat sobre el capital del 16%, però per al pròxim manté la previsió d’entre el 15% i el 17%. "Per a l’any 2025 veiem que podem tenir un bon acompliment, però cal ser conservadors", va argumentar ahir el seu conseller delegat, Héctor Grisi. Les seves accions han caigut el 3,74%, si bé al banc ho atribueixen a una recollida de beneficis habitual després de les recents pujades.

El banquer, així mateix, va descartar que els dubtes del president del Govern sobre la seva continuïtat dels últims dies hagin tingut efecte en l’economia. "Veiem una Espanya amb fortaleses: afiliació rècord de 21 milions (de treballadors), sector exterior bastant bé, la inflació controlada, els comptes sanejats… Necessitem inversió, que és l’important, però hi ha una certa combinació de situacions que estan generant aquest tipus d’incentius perquè es generi inversió i el capital està entrant a Espanya", va afirmar.